2stkbananskalotteløg - fintsnittede(alternativt 1 stort gult løg)
1-2stkporrer skåret i ringe(Tip: Gem den grønne del som drys)
350gramchampignoner skåret i skiver
2fedhvidløg - knuste og fintsnittede
2.5dlpiskefløde(Alternativt: Madlavningsfløde)
2.5dloksebouillon (vand plus terning)
2spsksmør til stegning
2spskhvedemel
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Lidtpersille - fintsnittet som drys
Tilberedning
Form det hakkede oksekød til 4 lige store bøffer.
Smelt smørret på en pande der enten kan gå i ovnen eller hav et ildfast fad parat.
Steg bøfferne ved god varme, til de får en flot stegeskorpe på begge sider. Krydr med salt og friskkværnet peber.Bøfferne skal IKKE steges færdige, men lægges over på en tallerken eller et ildfast fad.
Steg bacon gyldent i stegeresterne fra bøfferne.
Tilføj champignoner og steg dem ved høj varme til de får en flot gylden farve og har smidt væden.
Herefter tilføjer du løg, hvidløg og porrer, der steges med et par minutter inden du drysser hvedemelet henover og vender det godt rundt.
Hæld nu bouillon og fløde ved og vend det godt rundt - lad saucen simre i 5 minutter til den begynder at tykne.Saucen må gerne være lidt tyk, da bøfferne smider en smule væde i ovnen.Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.
Fordel porretoppene i saucen og enten lægger du bøfferne ned i saucen eller hælder saucen omkring bøfferne i et ildfast fad.
Færdiggør retten i en opvarmet ovn på 200 grader (alm ovn) i 15-20 minutter alt efter, hvor tykke du har formet dine bøffer og hvor tilberedte du ønsker dem.
Tag panden eller det ildfaste fad ud af ovnen og drys med fintsnittet persille.
Server med små kogte kartofler, kartoffel sne/mos, ristede kartofler, ris eller pasta