400grampasta f.eks. Mezzi Paccheri (brede pastarør)
2-3fedhvidløg - fintsnittede
1bundtpalmekål på ca 400 gram - skyllet og groftsnittede
1stkøkologisk citron (skallen fintrives)
Ca 50gramfriskrevet parmesan
Lidtolivenolie af god kvalitet
Lidtpinjekerner(Rist dem gerne et par minutter på en tør pande)
Lidtsalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Kog pastaen al dente efter anvisning på pakningen.Husk at gemme lidt af pastavandet til at justere pastaretten med.
Varm lidt olivenolie op i en pande med høje kanter og sauter hvidløg og palmekål et par minutter.
Riv lidt af citronskallen ned i palmekålen og tilføj lidt af kogevandet fra pastaen.Vend det hele grundigt sammen.
Tilføj nu den kogte pasta, der vendes sammen med palmekålen.Riv godt med parmesan ned i pastaretten og vend det godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Hæld evt. det hele over på et stort opvarmet fad (eller lad det blive på panden), riv godt med parmesan henover, riv også lidt mere citronskal henover og dryp med en god olivenolie.
Lige før servering drysses lidt tørristede pinjekerner henover og retten serveres evt med lidt groft brød ved siden af.Prøv f.eks. mit rustikke italienske madbrød