500gramgnocchi (svarer til 1 pakke)(De skal IKKE forkoges, men tilberedes direkte i saucen.)
Evt. ½stkchorizopølse skåret i tynde skiver eller tern(Kan udelades hvis du ønsker en vegetarisk ret)
2stkbananskalotteløg - fintsnittede(Alternativ: 1 stort gult løg)
2fedhvidløg - knuste og fintsnittede
½dlsoltørrede tomater - snittet i strimler
2store håndfuldefrisk spinat
1.5dlgrøntsagsbouillon
2.5dlfløde (Du kan bruge piskefløde eller madlavningsfløde)
1kugleburrata(Kan erstattes med mascarpone)
Lidtolivenolie til at stege i
LidtBredbladet persille eller basilikum - fintsnittet som drys
Lidtfriskrevet parmesan som drys
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Tilberedning
I en pande med høje kanter eller gryde varmes olivenolien op og løg og hvidløg steges klare. Pas på at hvidløgene ikke brænder på! Herefter tilføjer du de soltørrede tomater og lader dem stege med et øjeblik.
Hvis du ønsker at tilføje Chorizopølse tilsætter du den nu og lader den stege med et par minutter, til den tager lidt farve.
Tilføj gnocchi - den skal IKKE forkoges, da den tilberedes direkte i retten. Vend den godt rundt og lad den simre med et par minutter.
Nu lægger du spinaten ned i gryden og lader den falde sammen inden du tilføjer lidt bouillon. Lad det simre indtil væden er næsten væk.
Nu tilføjer du fløden. Du kan bruge både piskefløde og madlavningsfløde alt efter præference og nu lader du retten simre indtil saucen begynder at tykne.
Så brækker du burrata'en i stykker og lægger den ned i saucen, hvor den skal simre med et par minutter indtil saucen er lækker cremet.
Smag til med lidt salt, friskkværnet peber og riv lidt parmesan henover.
Lige før servering drysser du lidt fintsnittet bredbladet persille eller basilikum henover - og så er det eller bare at nyde!