3dlsødmælk(Du kan bruge minimælk, men sødmælk gir det bedste resultat)
1stangvanilje (korn plus den tomme stang)(Kan erstattes af 2-3 tsk vaniljesukker)
Tilberedning
For at udnytte den dyre vaniljestang bedst muligt skærer du stangen igennem og fjerner alle vaniljekorn med en skarp kniv. Drys lidt sukker ud på skærebræt'et og masser vaniljekornene med sukkeret, så de enkelte korn kommer til deres ret.
Pisk alle ingredienserne grundigt sammen i en gryde og tænd først herefter for varmen.
Pisk hele tiden og lad cremen koge godt igennem 2-3 minutter, så al melsmag forsvinder.
Når kagecremen ikke længere er kogende varm, kan du hælde den over i en fladbundet plastbeholder, sække den med husholdningsfolie helt ned på selve cremen og stille den i køleskabet.Tip: Det er meget vigtigt altid at dække cremen med husholdningsfilm HELT NED på selve cremen. På den måde undgår du at cremen trækker skind.
Cremen skal være helt kold inden den fyldes i f.eks. fastelavnsboller.Jeg hælder den som regel i en engangs-sprøjtepose og sætter en stor flødeskumstyl på. Så er det lettere at håndtere, når den f.eks. skal bruges som fyld i fastelavnsboller.
Opbevar altid kagecreme på køl, hvor den kan holde sig 2-3 dage.
Kagecreme / vaniljecreme er perfekt i de gammeldags fastelavnsboller sammen med lidt remonce. Men kagecreme kan du også bruge i jordbærkager m.m.