Hop op i selve opslaget og se min how-to-video af julerødkålen
Fjern de yderste blade fra rødkålen og snit den i kvarte. Snit herefter bladene på tværs så de blir i strimler. Skær stokken og de nederste hvide dele bort. Pas på ikke at snitte for fint, da rødkålen så kan koge helt ud.
Smelt smør i en tykbundet gryde og steg rødkålen 5-10 minutter til den er blød og blank.
Tilsæt sukker, kanelstang, stjerne anis, laurbærblade, salt, æblecidereddike og tranebærjuice. Riv appelsinskal ned i rødkålen og pres saften fra en halv appelsin ned i rødkålen. Sæt låg på og sænk varmen og lad rødkålen simre i ca 1 time.Kogetiden afhænger af, hvor fint eller groft du har snittet rødkålen.
Hold øje med rødkålen, så den ikke får for meget. Rødkål må gerne have lidt bid.Oplever du, at den mangler væde, tilsættes lidt ekstra tranebærjuice.Tag kanelstang, stjerneanis og laurbærblade op, når rødkålen er færdigkogt.
Lav gerne rødkålen dagen i forvejen, så smagene rigtig kan sætte sig.Skal rødkålen opbevares mere end 3 dage på køl, så er det en god ide at skole glassene, så du er sikker på, at de er helt rene.