Evt 20grambageenzymer(Kan udelades, men gir bare et ekstra lækkert og luftigt brød)
3spskolivenolie
600gramhvedemel
10gramfint salt
1stkæg til pensling
Tilberedning
Opløs gæren i den fingervarme minimælk og tilføj herefter hvedemel, olivenolie, sukker og evt bageenzymer. Vent med at tilsætte saltet!
Lad røremaskinen køre dejen et par minutter inden du tilføjer saltet.Sæt hastigheden op på fuld styrke og lad maskinen køre dejen blank og glat og indtil den slipper kanterne af røreskålen. Så er dejen færdig.Tip: Jeg lægger altid en fast hånd oven på min røremaskine, når den skal arbejde med en tung dej på høj hastighed. Så passer du godt på din røremaskine.
Når dejen kørt glat og blank (se evt video i selve opslaget), dækker du skålen til og lader den hæve 1 time et lunt sted.
Drys lidt mel ud på bordet, hæld dejen ud og del den i 18-20 nogenlunde lige store stykker. Stram dejen op og tril til boller. De dækkes til og hæver 30 minutter.
Med fingrene trækkes bollerne ud i en rektangel og i den nederste halvdel snittes med en kniv eller pizzahjul nogle snit.Læg en pølse på den øverste del og rul den ned over snitfladerne (se video i opslaget). På den måde får dine pølsehorn en flot overflade.
Dæk dem til og lad dem efterhæve 30 minutter inden du pensler dem med sammenpisket æg og bager dem ved 225 grader alm. ovn i ca 10 - 12 minutter.Det er vigtigt, at pølsehorn bages godt, så de får en flot gyldenbrun overflade og ikke er underbagte inden i, hvor pølsen sidder.