Æltefri Focaccia Muffins - nem opskrift på mini focaccia
Antal 12stk
Ingredienser
250gramkoldt vand
10gramfint salt
10gramolivenolie
4gramtørgær
350grampizzamel (Tipo 00)
Topping:
Lidtflagesalt
Lidtfrisk rosmarin
Evt lidtPizza Krydderi (f.eks. fra EpicSpice)
Tilberedning
Dag 1:
Bland vand, pizzamel, olivenolie, salt og tørgær i en røreskål.Lad den hvile 30 minutter et lunt sted.
Lav første omgang stretch and fold, dæk dejen til igen og lad den atter hvile 39 minutter et lunt sted.
Lav herefter anden omgang stretch and fold på samme måde og til sidst en tredje gang inden du lader dejen overnatte i køleskabet til næste dag.
Dag 2:
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 nogenlunde lige store dele.
Stram dejen op og form til små boller, der lægges ned i oliesmurte muffinforme.
Dæk dem til og lad dem hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
Tænd ovnen på 230 grader alm ovn
Prik med fingrene små fordybninger i dejen, dryp med olivenolie og drys med pizzakrydderi og/eller rosmarinTIP: Bruger du friske krydderurter, så masser dem lidt med olivenolie inden du bager dem. På den måde undgår du, at de blir helt sorte og brændte.
Bag muffin focaccia 15-20 minutter til de er smukt gyldne på overfladen.Lad dem køle lidt af inden du løfter dem ud af muffinformen.