Ca 6.5dlkoldt vand(Kan variere lidt alt efter, hvilket mel du bruger. Dejen skal være som tyk grød.)
6gramtørgær (Bruger du frisk gær, skal du bruge det der svarer til en stor ært.)
Evt 25 gramtørret surdej (Tørret surdej, har ingen hæveevne, men gir en dejlig surdejssmag)
625grampizzamel tipo 00
10gramfint salt
Lidtolivenolie
Tilberedning
Rør vand, pizzamel, tørgær og salt grundigt sammen. Konsistensen skal være som en tyk grød. Er dejen for tyk, tilsættes en smule ekstra vand.
Dæk skålen til og lad den hvile 15 minutter et lunt sted.
Herefter er du klar til første omgang stretch and fold: Se video i selve opslaget, hvor jeg viser metoden. Husk at bruge våde fingre, så dejen ikke klistrer til fingrene.Træk op i dejen og fold den ned over sig selv, drej skålen og gentag. Dette gør du i alt fire gange, så du når hele vejen rundt.Dæk skålen til og lad den hvile 15 minutter et lunt sted.
Herefter laver du 2 omgang stretch and fold, dækker skålen til og lade den hvile 15 minutter et lunt sted.Herefter gentager du stretch-and-fold-metoden for 3. og sidste gang.
Dæk skålen til og stil den på køl 24-48 timer.
Tag dejen ud fra køl 5 timer før du skal bage med den. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 lige store stykker,Stram dejen op til en fast bolle, der lægges i en hævekasse eller hver sin skål smut med en smule olivenolie.Sæt dejen til efterhævning et lunt sted til bollerne er hævet til dobbelt størrelse.
Når du skal bage med dejen, gør du sådan:Sæt en pizzasten eller jernplade i ovnen på nederste ribbe og tænd ovnen på 300 grader over- og undervarme. Kan din ovn kun gå op til 250 grader, så er det også helt fint.Det er vigtigt, at ovnen OG stenen opnår max-temperatur, inden du begynder at bage. Så når ovnen bipper, så vent gerne 15 minutter inden du bager. Så er du sikker på, at stenen også er varmet ordentligt op.
Undlad at bruge kagerulle, der presser luften ud af dejen - og det vil vi helst undgå. Brug i stedet hænder og fingre, til at forme pizzaen.
Løft den over på en bagespartel drysset med en smule pizzamel og træk lidt i dejen. Nu er du klar til at fordele dit ynglingsfyld på pizzabunden.
Har du brug for at finde inspiration og opskrifter til lækker topping, så finder du flere opskrifter inde på bloggen. Du skriver blot "pizza" i søgefeltet.Rigtig god fornøjelse!