1bundtforårsløg - delt i den hvide del og den grønne del
125gramsukkerærter (gerne fra frost) skåret igennem på langs
Evt 1stkrød chili (uden kerner) - fintsnittet
1stklime skåret i skiver (til servering)
2stkbouillonterninger (hønse- eller grøntsagsbouillon)(Ønsker du en ekstra kraftig suppe, kan du bruge 3 bouillonterninger)
5dlvand
1dåsekokosmælk af god kvalitet(IKKE LIGHT)
Lidtsalt til at smage til med
Serveres med: Risnudler (glasnudler) eller løse ris
Tilberedning
TIP: Du kan i selve opslaget se en lille video, hvor jeg viser hvordan jeg laver den dejlige thaisuppe
Klargør alle grøntsagerne
Varm lidt olivenolie op i en stor stegegryde og tilføj rød karrypaste, løg, champignoner og rød peber. Steg det rigtig godt igennem, hvorefter hvidløg tilsættes. Lad det stege med et par minutter.
Tilføj nu bouillontern og kylling (kyllingen kan udelades) og lad det stege med et par minutter.
Herefter tilsættes vand og kokosmælk og alt koges godt igennem til kyllingen er gennemkogt. Vælger du som jeg at bruge kyllingefilet tager det kun et par minutter.
Tilsæt nu sukkerærterne og vend dem blot rundt i den kogende suppe - så er du klar til at servere.
Anret i skåle med kogte risnudler eller løse ris i bunden af skålen, top med thaisuppe og pynt med lidt ekstra sukkerærter, chili eller enderne af de røde snackpebre (bedst til børn og de der ikke er helt vilde med den stærke chili) og skiver af frisk lime.