500gramhakket lammekød(Alternativt: Hakket okse eller kylling eller plantefars)
Lidtolivenolie til at stege i
2stkBananskalotteløg skåret i tynde både(Alternativt: 2 stk gule løg)
3-4fedhvidløg skåret i tynde skiver
2spsktomatpure
2håndfuldecherrytomater skåret i halve
2store tskRas el Hanout krydderi fra EpicSpice(Alternativt lidt kanel, røget paprika og chili)
1stor spskfintsnittede friske krydderurter f.eks. mynte, oregano og rosmarin
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
2-3håndfuldeRevet mozzarella eller anden ost egnet til gratinering
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
Vask auberginerne og skær dem i halve på langs
Udhul dem og sæt auberginekødet til side, det skal bruges i fyldet.Sæt auberginerne ned i et ildfast fad og bag dem 15 minutter i ovnen.Lav imens fyldet klar.
Varm olivenolie op i en stor pande eller stegegryde sauter løgene til de er klare. Tilføj det hakkede lammekød og steg det godt igennem, hvorefter hvidløgsskiverne tilsættes.
Tilsæt nu auberginekødet sammen med tomatpure og krydderierne. Lad det stege godt igennem, hvorefter de halverede cherrytomater og friske krydderurter tilsættes.
Tag de forbagte auberginer ud af ovnen, men lad dem blive i det ildfaste fad.Fordel fyldet i de udhulede auberginer og top med revet ost.
Sæt fadet tilbage i ovnen indtil osten er smeltet og har fået en let gylden overflade.
Server med stor skål blandet salat og/eller løse ris eller bulgur.