400gramkyllingefilet eller bryst skåret i tynde strimler
Lidtolivenolie til at stege i
2tsktaco krydderimix eller fajitas krydderi
4stkæg - hårdkogte
Evt ½pakkerød cheddar - skåret i firkanter(Kan erstattes af blåskimmel, feta eller helt udelades)
2hovedermini romainesalat eller hjertesalat (ialt ca 450 gram)
1-2stkavocado skåret i både
Lidtfriske basilikumsblade
Lidtfrisk bredbladet persille - fintsnittet(Er du vild med koriander, så bruger du dem.)
1-2håndfuldecherrytomater - halverede
½stkagurk - skåret i skiver
Evt 1stklime skåret i både
Avocado ranch dressing
1stkavocado skåret i tern
1dlcreme fraiche eller græsk yoghurt
½dlmayonnaise
2tsklime- eller citronsaft
1håndfuldfriske krydderurter: Bredbladet persille eller koriander, dild, purløg
1tskhvidløgspulver
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Tilberedning
Sådan laver du avocado ranch dressing
Hæld alle ingredienserne i en blender og kør den til en dejlig cremet konsistens. Juster konsistensen med ekstra citron- eller limesaft eller lidt koldt vand, hvis dressingen bliver for tyk.Smag den til med salt og friskkværnet peber.
Sådan laver du salaten:
I en skål blander du olivenolie og krydderier og vender kyllingestykkerne grundigt i blandingen.
Varm olivenolie op i en pande og steg kyllingerne gyldne og gennemstegte.
Kog æggene hårde og pil dem
I et fad fordeler du først de grønne salatblade, limebåde, basilikumsblade og herefter fordeler du den stegte kylling henover sammen med æg, ost, cherrytomater, agurk og avocadobåde.Lige før servering hældes den cremede avocado ranch dressing henover og salaten får et lille drys friske krydderurter.Hold evt lidt af dressingen tilbage og hæld den over i en lille skål, der stille med ind på bordet.
Server med lidt lækkert brød ved siden af.Rigtig god fornøjelse!