900gramdelikatesse kartofler f.eks. aspargeskartofler eller små faste kartofler
Lidtolivenolie af god kvalitet
Ca 2.5dlfriskrevet parmesan
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1spskfriske krydderurter f.eks. timian/citrontimian og bredbladet persille(Er dine krydderurter i blomst, så brug dem endelig som pynt på de færdige kartofler)
Lidtfriskrevet citron (husk at bruge en usprøjtet citron)
Tilberedning
Varm ovnen op til 200 grader varmluft
Vask kartoflerne grundigt og lad så vidt det er muligt skindet blive på
Snit kartoflerne igennem på tværs og vend dem med olivenolie så alle flader er godt dækkede
Riv parmesanen ned i en tallerken og dyp hver kartoffel ned i parmesanen med snitfladen. Sæt dem over på en bageplade beklædt med bagepapir med parmesan/snitfladen opad!
Bag kartoflerne i ca 20-30 minutter til kartoflerne er gennemstegte og parmesanosten smukt gylden.NB: Tilberedningstiden varierer alt efter kartoflen og dens størrelse. Prik med en kødnål, så du sikre dig, at kartoflen er gennembagt.
Tag de færdige kartofler ud af ovnen, riv lidt ekstra parmesan henover sammen med lidt økologisk citronskal og giv kartoflerne lidt flagesalt og friskkværnet peber.
Nyd dem som de er med en lækker dip, som tilbehør til salater, kødretter og grill.