4stklakseportioner a ca 175 gram(Alternativt: Torskeloins eller fladfisk)
3stksmå porrer - fintsnittede
1lillespidskål - fintsnittet
3dlmandelmælk
1stkgrøntsagsbouillonterning
Lidtøkologisk fintrevet citronskal plus saft
Lidtfriskrevet muskatnød
Lidtsalt og friskkværnet peber
Drys:frisk dild, basilikum eller rosmarin
Tilbehør: Løse ris, små kogte kartofler eller pasta
Tilberedning
Varm ovnen op til 200 grader varmluft
Vend de fintsnittede porrer og spidskål med knust bouillonterning og fintrevet muskatnød. Læg det ned i et smurt ovnfast fad og hæld mandelmælken henover.
Sæt fadet ind i ovnen i 10 minutter, hvorefter fadet tages ud og det hele blandes godt rundt. Læg laksestykkerne ovenpå grøntsagerne, dryp med lidt citronsaft og riv lidt citronskal henover.Krydr med salt og friskkværnet peber.
Sæt fadet tilbage i den varme ovn i ca 15 minutter til fisken er tilberedt.
Server med løse ris, små kogte kartofler eller pasta.Giv måde laksen og tilbehøret et gavmildt grønt drys lige før servering.