3stkkylling - filet eller bryst skåret i mindre stykker (ca 400 gram kylling)(Du kan også bruge kalkun)
Lidtolivenolie til at stege i
1stortgult løg - fintsnittet
3-4fedhvidløg - fintsnittede
½stkrød chili - fjern kerner og hakkes fint
2stkrød snackpeber - skåret i fine skiver
3spsktomatpure
2dåserflåede, hakkede tomater
2spsksød eller røget paprika
½tsktørret oregano
1tsktørret bailikum
Ca 2.5dlPiskefløde eller madlavningsfløde(Muligvis lidt ekstra ellers tilføjes en smule bouillon)
Lidtsalt og friskkværnet peber til at smage til med
Lidtfriskrevet parmesan både til saucen og som drys inden servering
½håndfuldfriske basilikumsblade som drys på den færdige ret
Evt ½håndfuldcherrytomater skåret i halve som drys på den færdige ret
400grampasta efter eget valg
Tilberedning
Varm olivenolien op i en pande med høje kanter og sauter løg, hvidløg og chili til løgene er klare. De skal IKKE tage farve!
Tilsæt kyllingestykkerne og steg dem gyldne på alle sider.
Tilsæt nu tomatkoncentrat, der lige skal stege med et par minutter inden de flåede tomater og krydderierne tilsættes. Lad det koge op og tilføj fløden (madlavningsfløde eller piskefløde alt efter valg) og lidt friskrevet parmesan.
Sænk varmen og lad retten simre en 30 minutter inden du smager den til med salt og friskkværnet peber.
Kog imens pastaen al dente efter anvisning på pakningen.Dræn vandet fra og vend den med tomatsaucen.Top med ekstra friskrevet parmesan, evt lidt halverede cherrytomater, friskkværnet peber og de friske basilikumsblade.