1000gramoksekød skåret (inderlår eller tykkam) skåret i store tern
200gramgulerødder - skåret i rustikke tern
4fedhvidløg - snittet i tynde skiver
10-12småskalotteløg - hele og pillede(Eller bananskalotte skåret i halve. Du kan også bruge perleløg.)
3spsktomatpure
2spskhvedemel
5dlrødvin
2dlkraftig oksebouillon(Jeg bruger 5 dl kogende vand og 2 oksebouillonterninger)
Lidtbredbladet persille - fintsnittet
Lidtfrisk timian eller rosmarin - fintsnittet
2stkkanelstænger
1tskstødt spidskommen
¼tskstødt nellike
2-3stklaurbærblade
Lidtsalt og friskkværnet peber
Lidtolivenolie til at stege i
Tilbehør:
Kartoffelmos, rodfrugtmos, løse ris, pasta
Tilberedning
Dup kødet godt af med lidt køkkenrulle, så der ikke hænger kødsaft ved.Varm lidt olivenolie op i en stor stegegryde og brun oksekødet grundigt, så det får en fin stegeskorpe på alle kanter. Krydr med salt og friskkværnet peber.Tip: brun det ad flere gange, så kødet ikke ender med at koge i stedet for at stege.
Tilsæt de hele løg, hvidløg og gulerødder og lad det stege med 5 minutter inden du tilføjer krydderierne (vent med laurbærblade og kanelstænger). Vend det hele godt igennem og lad det stege lidt inden du tilføjer tomatkoncentrat.
Drys melet henover og vend det grundigt rundt inden du tilføjer rødvin, oksebouillon, friske krydderurter, kanelstænger og laurbærblade.Sænk varmen, så retten blot småsimrer, sæt låget lidt på skrå og lad retten også 2 -2.5 time til kødet er smørmørt.Tip: Tag evt låget af de sidste 30 minutter så saucen koges lidt ekstra ind.
Inden servering, fjernes kanelstænger, laurbærblade og eventuelle stængler fra timian og rosmarin. Smag retten til og server den med lækker kartoffelmos eller hvad du og familien foretrækker.
Vil du holde dig ajour med alt det nye herinde på bloggen...? Så kan du følge mig på Instagram. Du finder mig lige her: https://www.instagram.com/majspassion