500gram hvedemel med højt proteinindhold fx Manitobamel eller Caputo Nuvola Super
1tskfint salt
3spskolivenolie
Til topping:
1stkrødløg skåret i tynde skiver
1stkgul peber skåret i tynde ringe
1stkrød snackpeber skåret i tynde ringe
Lidttørrede tranebær
2-3stkforårsløg snittet i tynde strimler
Lidtfrisk rosmarin
Evt lidtgrøn pesto (kan udelades)
Lidtolivenolie til at dryppe over inden bagning
Lidtflagesalt som drys inden bagning
Tilberedning
Start med at lave dejen sådan her:Rør vand, tørgær, honning og mel grundigt sammen og lad dejen hvile 30 minutter inden du tilsætter olivenolie og salt.Sæt hastigheden op (læg gerne en hånd på maskinen) og lad den køre dejen fri fra skålens kanter.Dæk skålen til og stil den til hævning et lunt sted i 3 timer.
Sådan laver du dit focacciabrød
Alt efter hvor tykt du ønsker det færdige brød, vælger du en lille eller stor bradepande, lægger bagepapir ned i den og drypper papiret med olivenolie.
Hæld forsigtigt dejen ned i bradepanden og løft enderne ind over hinanden så det formet som et aflangt brød og vend det rundt, så samlingerne ligger nedad.Dæk det til og sæt det igen til hævning et lunt sted i 30-60 minutter.
Har dejen ikke af sig selv fordelt sig i bradepanden, trækker du det forsigtigt i form og trykker med olierede fingerspidser små fordybninger i dejen.
Pynt dit brød, krydr med flagesalt og dryp med lidt grøn pesto og/eller lidt god olivenolie henover.Tip: Bruger du frisk rosmarin, så dryp lidt olivenolie ud på fingrene og masser olien ind i i rosmarinen, så den ikke brænder på under bagningen.
Bag focacciabrødet ved 225 grader alm ovn på nederste ovnribbe i ca 20-30 minutter alt efter, hvilken bradepande du vælger. Jo højere brød, jo længere bagetid. Tjekt ved at bake brødet under bunden. Det skal lyde hult.Tip: Vil du gerne have mere farve på oversiden af dit brød, så flyt bradepanden op på midterste ribbe de sidste 5 minutter af bagetiden, men pas på de fine grøntsager ikke bliver brændte.Lad brødet køle en smule af og server det så lunt evt sammen med en dejlig salat.
Rigtig god fornøjelse - og HUSK du kan følge mig inde på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen. Du finder mig her: https://www.instagram.com/majspassion