3spskfrisk basilikum - fintsnittet (plus ekstra til servering)
3spskbredbladet persille - fintsnittet(Jeg bruger frosset af egen avl)
1tsktørret oregano(Har du frisk, så bruger du det)
1stkgult løg - groftrevet
2fedhvidløg - knuste
½dlvand
1dlrasp(Du kan IKKE bruge Pankorasp)
Lidtsalt og friskkværnet peber
50gramfriskrevet parmesan (plus ekstra til servering)
Det skal du bruge til saucen:
Lidtolivenolie
2dåserflåede, hakkede tomater af god kvalitet (ialt 800 ml)
1stkgult løg - fintsnittet
2fedhvidløg - fintsnittede
1spskrørsukker
Lidtsalt og friskkværnet peber
1spskRøget paprika og en smule chili (efter smag og behag)(Tip: Prøv "Smoked Spanish Chorizo Rub" fra @epicSpice)
Derudover:
Ca 450gramspaghetti - koges som anvist på posen(Husk at holde lidt af kogevandet tilbage til saucen)
Lidtfriske basilikumsblade - fintsnittede til servering
Lidtfriskrevet parmesanost - til servering
Tilberedning
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Rør farsen til kødbollerne sammen. Jeg bruger hænderne, for det tager kun ganske få minutter.Form til kødboller på størrelse med golfbolde og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.Der blev 24 stk og de sættes ind i den varme ovn i 10 minutter. Herefter tages de ud og vendes inden de får 10 minutter mere.
Imens koges spaghetti som anvist på posen.Det er VIGTIGT, at spaghetti kun koges lige netop al dente. Herefter drænes vandet fra (lidt af kogevandet gemmes, hvis der er behov for at fortynde saucen en smule).
Sådan laves tomatsaucen:
Varm olivenolie op i en pande eller gryde og sauter løg og hvidløg til de er klare.Tilføj herefter de flåede, hakkede tomater og krydderierne. Lad det hele koge godt igennem UDEN låg, så saucen tykner let.Smag saucen til og juster gerne med ekstra krydderier efter smag og behag.
Sådan samler du retten:
Læg de tilberedte kødboller over i den varme tomatsauce.Vend herefter spaghettien i retten og drys med frisk basilikum, friskkværnet peber og friskrevet parmesan.
Nyd det hele imens retten er rygende varm.Stil gerne en humpel parmesan og et lille rivejern med ind på bordet. Så kan alle selv forsyne sig med ekstra ost efter smag og behag.
Rigtig god fornøjelse!Husk du kan følge mig på Instagram. Så er du altid opdateret med alt det nye herinde på bloggen. Du finder mig her - klik på link: https://www.instagram.com/majspassion