Evt 20gramtørret surdej (kan udelades)(jeg bruger Criscitu fra @Caputo)
1spskflydende honning
500gramTipo 0 eller anden hvedemel af god kvalitet
15gramfint salt
20gramGod ekstra jomfru olivenolie(Jeg bruger altid den fra @Rosario)
Pynt:
Grøn pesto af god kvalitet
Ekstra jomfru olivenolie af god kvalitet
Små cherrytomater
Frisk salvie eller rosmarin
Flagesalt (IKKE groft eller fint salt)
Tilberedning
Rør alle ingredienser UNDTAGEN olie og salt grundigt sammen, så der ingen melklumper er tilbage. Jeg bruger min røremaskine.Dæk skålen med en plasticbadehætte eller stor pose og lad det hele stå 1 time et lunt sted.
Start røremaskinen op igen og rør nu fint salt og olien grundigt ind i dejen. Lad maskinen køre på max hastighed indtil dejen slipper skålens kanter.
Dæk skålen til igen og lad den hæve et lunt sted i 45 minutter.
Det er nu tid til første omgang stretch and fold (se hvordan i videoklip)Dæk igen skålen til og lad den atter stå 45 minutter.Vil du ikke lave stretch and fold, sætter du skålen på køl natten over.
Det er nu tid til 2. omgang stretch and fold. Det gøres lige som sidste gang og bagefter dækker du igen skålen til og lader den stå 45 minutter.'Herefter laver du 3. og sidste omgang stretch and fold.
Herefter lader du dejen hæve en sidste gang - 45 minutter et lunt sted, og så stiller du den på køl natten over.
Dag 2 - bagedag:
Tag dejen ud fra køleskabet og hæld den meget forsigtigt over i en bradepande. Har du ikke en slip let, skal den fores med bagepapir.
Lad dejen opnå stuetemperatur ved at lade den stå på køkkenbordet en times tid.
Varm ovnen op til 230 grader (alm ovn)
Rør lidt ekstra olivenolie ind i pestoen og fordel den over dejen. Tryk med fingrene som huller i dejen uden at de rører bunden.
Hvis du vil lave juletræet som jeg viste i selve teksten, så er kan du både bruge små cherrytomater eller tranebær.Jeg valgte de små cherrytomater og så have jeg stadig friske salvieblade på min salviebusk i plantekassen. Derfor blev de brugt. Du kan også bruge rosmarin, der jo næsten ligner grangrene.Husk at oliere de grønne krydderurter ellers blir de helt tørre og brune når de kommer i ovnen.
Drys med lidt flagesalt (ikke groft eller fint salt) inden du sætter bradepanden ind i den godt opvarmede ovn.
Mit brød fik 30 minutter, men hold lidt øje med dit brød for ovne varmer meget forskelligt. Oplever du at dit brød ikke tager farve nok i den sidste del af bagningen, må du skrue lidt op for temperaturen. brødet skal være gyldent på overfladen!Oplever du derimod at brødet for tidligt blir mørkt, så kan du enten skrue ned for ovntemperaturen eller lægge et stykke staniol henover juletræet, så det ikke "brænder af".