4stkgulerødder - snittet i tynde strimer eller groftrevet
1stklille knoldselleri - snittet i tynde strimler eller groftrevet
400gramhakket kylling eller plantefars
3dlgrøntsagsbouillon
Krydderier:salt, friskkværnet peber, rosmarin, oregano og timian efter smag og behag
Lidtfriske krydderurter som drys på den færdige ret
Kulhydrattilskud
1portionløse ris til 3-4 personer kogt efter anvisning på posen
Tilberedning
Kog risene som anvist på posen, så de er klar når grøntsager og kylling er færdige.
Klargør alle grøntsager - det er vigtigt at de snittes rimeligt fint, så du sikrer en hurtig tilberedning.
Varm olien op i en stor gryde/pande og start med at stege rodfrugterne nogle minutter inden du tilsætter spidskålen. Lad det hele stege sammen nogle minutter inden du løfter de færdigstegte grøntsager over på et fad.
Herefter svitser du kyllingen og tilsætter løg og hvidløg. Bræk kødet i stykker og tilføj krydderierne. Lad det hele stege nogle minutter til kødet er gennemstegt.
Læg grøntsagerne tilbage i panden sammen med grøntsagsbouillon og de kogte ris.Vend det hele godt sammen og smag til. Juster evt med ekstra krydderier efter smag og behag.
Lige før servering drysses med friske krydderurter og så er der ellers bare med at nyde et sundt og lækkert måltid.Tip: Retten er fryseegnet og egner sig fint til mealprep.