Krydderier:Salt, friskkværnet peber, frisk rosmarin eller timian
Karameliserede perleløg
250gramperleløg (jeg bruger dem fra frost)
2-3spskrå rørsukker
1tsksmør
Gremolata:
1stkøkologisk citron - fintsnittet skal og lidt af saften
1lille håndfuldbredbladet persille - fintsnittet
2fedhvidløg - knust eller fintsnittet
Tilberedning
Skær oksekødet ud i mundrette stykker og klargør grøntsagerne.
Smelt smørret i en stor gryde og brun kødet grundigt på alle sider. Krydr med salt og friskkværnet peber. Drys hvedemel henover og lad det stege lidt under omrøring.
Tilføj tomatpure og lad lad også det stege lidt med inden du tilsætter løg, hvidløg og de øvrige grøntsager. Rør grundigt rundt så intet brænder på bunden og efter et par minutter tilsætter du rødvin, oksebouillon, rosmarin/timian.
Sæt låg på gryden, sænk varmen og lad det simre ca 2 timer eller til kødet er smørmørt.Imens laver du gremolata og de karameliserede perleløg
Sådan laver du karamelliserede perleløg:Smelt smør på en lille pande og rist perleløgene til eventuel væde er fordampet. Drys rørsukker henover og lad dem karamellisere.
Sådan laver du gremolata:Riv skallen på den økologiske citron meget fint. Det er vigtigt at du kun får den gule skal med. Snit persille og hvidløgsfed fint. Alt bladet sammen og justeres med lidt citronsaft.
Smag oksegryden til og juster evt. med ekstra salt og friskkværnet peber.
Server med gremolata, karamelliserede perleløg og en lækker kartoffelmos, løse ris eller en stripettimos som tilbehør.