Flagesalt eller fint salt og masser af friskkværnet sort peber
Til karrysauce:
2spsksmør
2-3spskhvedemel
Ca 2tskkarry - jeg bruger medium
1tskstødt spidskommen
3dlminimælk
Ca 3dlgrøntsagsbouillon(Evt lidt ekstra til at justere konsistensen af saucen med)
Lidtsalt og friskkværnet sort peber til at smage til med
Tilbehør/topping:
1stkrødt æble skåret i tern - til drys
Evt 2stkforårsløg - fintsnittet til drys
Lidtbredbladet persille som drys
Basmati eller jasminris kogt efter anvisning på posen
Tilberedning
Start med at røre alle ingredienserne til farsen sammen. Jeg laver gerne en dobbelt portion og bruger derfor min røremaskine. Hænder og håndmixer kan også bruges.
Sæt risene over, så alt er klar på samme tid.
Lav nu karrysaucen således:Ved svag varme smeltes smørret i en gryde sammen med karry og spidskommen. Pisk melet i og herefter mælken lidt efter lidt og lad det varme godt op imens du pisker det til en ensartet konsistens.
Nu er det tid til at tilsætte grøntsagsbouillon og saucen smages til med salt og peber. Tilføjes evt lidt mere karry, hvis der er behov for det.
Form kødbollerne til lidt store boller. Jeg får 16 kødboller ud af portionen.De lægges forsigtigt ned i den varme sauce, der får lov til at simre under låg i ca 15 minutter indtil kødbollerne er nok.