1portion basilikumspesto - købt eller hjemmelavet (F.eks. Pesto alle Genovese fra SuperBrugsen)
Hjemmelavet basilikumspesto:
1stor bøttefrisk basilikum
2fed hvidløg
50gramfriskrevet parmesan
50gramristede pinjekerner eller mandler
Lidtgod olivenolie
Lidtcitronsaft, flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
lad gerne skrællen blive på kartoflerne, der blot skrubbes rene og tørres i et viskestykke.
Læg en kartoffel på et skærebræt og læg evt en spisepind eller bambussugerør på begge sider. Skær kartoflen i tynde skiver uden at skære hele vejen igennem. Det hjælper spisepindene/sugerørene til ikke sker. Læg kartoflerne over på en bageplade eller ildfast fad evt beklædt med bagepapir.
Smelt smør og knust hvidløg i en lille gryde og pensl kartoflerne og drys med lidt flagesalt inden kartoflerne sættes ind i den varme oven. Pensl kartoflerne med hvidløgssmørret et par gange under tilberedningen.
Lav imens basilikumspesto således:Rist pinjekernerne på en tør pande.Alle ingredienser blendes til en ensartet masse og smages til med lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.
Dryp de færdigbagte hasselback kartofler med lidt af den lækre basilikumspesto og stil resten med ind på bordet i en lille skål. Giv også kartoflerne et lille drys flagesalt og friskkværnet peber.