Skær tomaterne i halve og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg dem gerne med skærefladen opad.Bruger du solohvidløg skæres de i halve ellers lægger du bare et helt hvidløg på bagepladen.Dryp med olivenolie og drys med flagesalt inden bradepanden sættes ind i den varme ovn i ca 25 minutter eller indtil både tomater og hvidløgene er bagte.
Kog imens pastaen efter anvisning på pakken.Når du hælder vandet fra den færdige pasta, så husk at gemme 2-3 dl til saucen.
Tag de færdigbagte tomater og hvidløg ud af ovnen.Pil skallen af hvidløgene og mos dem med en gaffel. Mos også nogle af tomaterne, men ikke alle.
I gryden, hvor du lige har kogt pastaen tilføjer du et par dl af kogevandet fra pastaen, halvdelen af den friskrevne parmesan, lidt frisk basilikum, lidt af de bagte hvidløg og halvdelen af de bagte tomater.Rør rundt så parmesanen opløses og smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
Vend den kogte pasta i saucen og server med ekstra bagte tomater henover, frisk basilikum og masser af friskrevet parmesan.Stil gerne en humpel parmesan og et lille rivejern med ind på bordet sammen med flagesalt og en peberkværn. Så kan alle selv forsyne sig.
Rigtig god fornøjelse!Tip: Bag gerne en ekstra portion tomater og hvidløg. De holder sig fint på køl et par dage og passer perfekt til bruschettas evt med en cremet burrata på toppen.