2stkbananskalotte - fintsnittede(Bananskalotte er de aflange skalotteløg)
2fedhvidløg - fintsnittede
750gramfrosne ærter
5-6dlHønsebouillon (brug grøntsagsbouillon, hvis du vil holde suppen vegetarisk)(Jeg bruger 5 dl kogende vand og 2 bouillonterninger. Ønsker du en tyndere suppe, tilsættes blot ekstra bouillon.)
1stor spskMarcarpone (ca 100 gram)
½håndfuldfriske mynteblade - fintsnittede
½stkøkologisk citron - saften heraf
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Topping:
Ca 140gramParmaskinke (udelades hvis du ønsker at holde suppen vegetarisk)
Lidtfriskbælgede ærter
Lidtfriske ærteskud
Lidtfriskkværnet peber
Lidtgod olivenolie rundt i kanten af suppen - kun ganske lidt
Tilbehør:
1stkflute serveret lunet og skåret i skrå skiver
Tilberedning
Sprød parmaskinke i ovn:
Start med at lave den sprøde parmaskinke:Tænd ovnen på 225 grader (alm ovn)Fordel skinken på ovnristen og stil en bageplade beklædt med bagepapir nedenunder til at opfange eventuelle dryp.Bag skinken i 10-12 minutter indtil den er gylden og sprød. Tag den ud og lad den køle af inden du tager den fra risten.Nu er den nem at brække i stykker eller knuse henover suppen.
Ærtesuppe:
Imens parmaskinken er i ovnen, laver du suppen klar sådan her:Varm olien op i en gryde og sauter løg og hvidløg til løgene er klare.Tilsæt herefter ærterne og herefter bouillon, læg låg på og lad det koge i ca 10 minutter.
Tilsæt herefter mascarpone og de friske mynteblade og med blend suppen direkte i gryden med en stavblender.
Smag suppen til med flagesalt, friskkværnet peber og citronsaft.
Server i små skåle og top med friske ærter, ærteskud, sprød parmaskinke, friskkværnet peber og dryp en smule god olivenolie rundt i kanten.
Server med lune flutes og ekstra parmaskinke.
Tip:Suppen kan også serveres kold. I det tilfælde kan du tilsætte lidt ekstra bouillon for at gøre den mere flydende og let.