1stor spskpeanutbutter (jeg bruger den crunchy type)
1brik/dåsefærdigkogte kikærter - drænet og skyllet
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Pynt/topping/tilbehør:
1håndfuldbredpladet persille eller koriander
Lidtfladbrød
1portionris beregnet til 4 personer
2stklime skåret i skiver eller både
2håndfuldepeanuts
Lidtlynsyltede rødløg: 2 små rødløg, saften af 1 citron, 2 tsk sukker( )
Evt 1pakke ostestykker til at panere og stege
Tilberedning
Start med at lave de bagte blomkål:
Tænd ovnen på 200 grader.Bræk blomkålen i små buketter og vend dem med karry, gurkemeje, friskkværnet peber og lidt olivenolie.Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt den ind i den varme ovn i ca 15 minutter til blomkålen er gennembagt og let gylden.
Lav imens curryen:
Varm lidt olivenolie op i en gryde og sauter først løgene til de er klare og tilsæt hvidløg og ingefær. Lad det hele sautere et par minutter.
Herefter tilføjes , tomatpure, karry, gurkemeje og spidskommen. Rør rundt og lad det sautere med indtil krydderierne dufter.
Tilføj nu de hakkede flåede tomater, kokosmælk og peanutbutter.Rør rundt indtil peanutbutteren er helt opløst. Herefter tilføjer du grøntsagsbouillon og lader det hele koge godt igennem inden du tilsætter de drænede og skyllede kikærter.
Sænk varmen og lad curryen koge lidt ind, så den tykner.
Når de bagte blomkålsbuketter er klar, hælder du 3/4 dele over i curryen. Resten holder du tilbage og bruger dem som topping ved servering eller stiller i en lille skål med ind på bordet sammen med det øvrige tilbehør.
Smag til og juster med flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt limesaft.
Varm fladbrødene i den varme ovn og server dem sammen med løse ris, lynsyltede rødløg, limeskiver, peanuts, resten af de bagte blomkålsbuketter og masser af bredbladet persille eller koriander.Måske du får lyst til at servere din curry med stegte ostestykker...? Så se nedenfor.
Vil du servere stegte ostestykker til din curry...?
De blir efter min mening bedst, når de paneres inden stegning:Vend dem først i mel, herefter sammenpisket æg og herefter i lidt pankorasp.Steg dem 2 minutter på hver side og spis dem straks.