12stkkyllingeunderlår - andet udskæring kan også bruges.
125gramgod bacon i tern
2storealm løg - fintsnittede
500gramchampignoner skåret i kvarte
800gramkartofler skåret i både
1dåsefuldfed kokosmælk eller tilsvarende piskefløde/madlavningsfløde (4 dl)
2dlhvidvin eller erstat med grøntsags- eller hønesbouillon
6bladefrisk salvie - fintsnittet
1stilkfrisk timian (de små blade) - meget gerne citrontimian
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Lidtgod olivenolie
Evt 3stilkefrisk timian som pynt
Tilberedning
Start med at stege bacontern sprøde på en tør pande.Læg dem over på fedtsugende papir. Panden skal IKKE rengøres!
Tilføj en smule olivenolie og brun løg og champignoner.Imens skæres kartoflerne i både og lægges ned i et ildfast fad. Hæld de færdigstegte løg/svampe ned til kartoflerne.Drys med de friske krydderurter, lidt flagesalt og friskkværnet peber.
Tilføj om nødvendigt lidt ekstra olivenolie og steg kyllingen så den brunes fint på alle sider. Krydr med en lille smule salt og friskkværnet peber.Kyllingen skal ikke gennemstegs, da den færdigtilberedes i ovnen.Læg den over i det ildfaste fad.
Hæld kokosmælk/fløde og hvidvin/grøntsagsbouillon ved og sæt fadet ind i en 200 grader varm ovn i ca 45 minutter.Prik i kyllingen med en kødnål - saften skal være klar. Prik også i kartoflerne, der skal være møre.
Tag fadet ud af ovnen og drys med lidt frisk timian inden servering.