Pisk æg og sukker, smelt smørret og lad det køle en smule af inden det røres i æggemassen.
Bland hvedemel, stødt ingefær, bagepulver, vaniljesukker og hæld det igennem en sigte og ned i æggeblandingen.Rør det rundt uden at slå luften ud af dejen.
Snit det ene æble i små terne, der vendes ned i dejen.
Smør formen grundigt med smør og hæld dejen ned i.Pynt med æbler skåret i tynde både og drys med stødt kanel blandet med rørsukker.
Bag ved 180 grader alm ovn i ca 40 minutter ved en høj kage.prik med en kødnål el.lign for at tjekke at kagen har fået nok. Der må ikke hænge dejrester på. I så fald skal kagen have længere tid i ovnen. Oplever du at æblerne bliver for mørke, kan du lægge et stykke staniol henover.Husk bagetiden kan variere fra ovn til ovn og bruger du en større tærteform, skal være obs på kortere bagetid.
Server med creme fraiche, letpisket flødeskum eller rørt vaniljeis.