½tskfriskkværnet sort peber(Har du hvid peber, så kan du fint bruge det)
½tskstødt kardemomme
½tskstødt kanel
½tskstødt ingefær
1lilleøkologisk appelsin - kun den yderste skal (fintrevet)
Tilberedning
Rør smør og sukker godt sammen og rør herefter piskefløden ind i dejen.
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og vend dem i smørblandingen. Herefter tilsættes den friskrevene appelsinskal og alt æltes ganske kort til en ensartet, samlet og fast masse.
Del dejen i nogle stykker og tril dem til lange pølser. Med en kniv skæres ensartede stykker på ca 1 cm, der trilles til pebernødder.Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem ved 175° varmluft i ca 8 min (hold godt øje så de ikke bliver for mørke - ovne varmer forskelligt)Obs. Imens pebernødderne er varme, er de stadig bløde. De skal ud af ovnen, når de er gyldne.
Lad pebernødderne køle helt af på en bagerist.
Opbevar pebernødderne i fine glas eller kagedåser med tætsluttende låg.
Rigtig god fornøjelse!Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid holde dig opdateret på alt det nye herinde på bloggen.