6dlpiskefløde gir det bedste resultat. Ellers kan du bruge madlavningsfløde eller et vegansk alternativ.
Lidtfriskrevet muskatnød, flagesalt og friskkværnet peber
2kvistefrisk timian som drys på den færdige ret
Tilberedning
Tænd ovnen på 180 grader alm ovn
Find et rundt ildfast fad eller jernpande med en diameter på 24-26 cm. Har du ikke et rundt fad, kan du bruge et firkantet fad. Smør det grundigt med halvdelen af smørret.
Vask kartoflerne og skær dem i papirstynde skiver på et mandolinjern. Alternativt skærer du dem med en skarp kniv. Læg kartoffelskiverne i "tårne" eller bunker.Jeg foretrækker at bevare skrællen, men er den meget dårlig må du skrælle kartoflerne inden du skærer dem i skiver.
Læg kartoffeltårnene ned i fadet/panden, så de står oprejst side om side.
I en skål blandes fløden med det fintrevne skalotteløg, knust hvidløg og smag den til med friskrevet muskatnød, flagesalt og friskkværnet peber.Tip: Skal det være ekstra lækkert, kan du rive en god håndfuld parmesan ned i flødeblandingen.
Hæld flødeblandingen hen over kartoflerne og fordel resten af smørret henover. Stil dem ind i den varme ovn i ca 1 time - tjek om de er møre eller giv dem lidt mere.
Stil ovnen over på varmluftfunktionen og lad kanterne blive let gyldne og sprøde. Det tager ca 10 minutter.
Tag fadet ud af ovnen og drys med frisk timian lige før servering.
Rigtig god fornøjelse!
Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid være opdateret med de nye opskrifter herinde.