Lidtfriske basilikumsblade som drys på den færdige galette
Ostecreme:
200gramPuckost eller feta
3spskcreme fraiche 18%
2fedknust hvidløg
Lidtcitronsaft, flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med.
1spskfintsnittede friske krydderurter f.eks. purløg, oregano, timian eller rosmarin
Tilberedning
Sådan laver du ostecremen:
Rør fetaosten lind med creme fraiche og tilføj knust hvidløg og de fintsnittede krydderurter.Smag til med lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.
Varm ovnen op til 200 grader eller 180 grader varmluft
Læg butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir
Prik bunden med en gaffel, men lad 1 cm være hele vejen rundt.Pisk ægget og pensl kanten hele hele vejen rundt. Fold kanten ind og pensl ovenpå.
Forbag butterdejsbunden 10 minutter. Tip: Selvom du har prikket bunden med en gaffel, kan den godt hæve op alligevel. Det betyder ikke noget. Du prikker blot hul på bunden og trykker den flad med en paletkniv.
Smør den forbagte bund med ostecremen og fordel tomater skåret i skiver ovenpå.
Fordel de sorte oliven ovenpå og sæt den ind i den varme ovn.Bag den indtil kanterne er gyldne og sprøde og tomaterne er bagt.
Drys den færdigbagte galette med friske basilikumsblade, drys med flagesalt, friskkværnet peber og dryp den med lidt rigtig god olivenolie.
Server gerne med en lækker blandet salat.
Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid holde dig opdateret på nye opskrifter herinde på bloggen.