½håndfuldfriske finthakkede krydderurter f.eks. oregano, timian, rosmarin(Friske krydderurter er altid bedst, men ellers bruger du tørrede krydderier af god kvalitet)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber - evt lidt chiliflager hvis du ønsker tomaterne ekstra stærke
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader
Hvis du bruger cherrytomater skærer du dem i halve.Bruger du blommetomater på stilk, tilberedes de som hele
I en skål blander du olivenolie, friske krydderurter, flagesalt, friskkværnet peber, knust hvidløg og evt lidt chiliflager
Læg tomaterne ned i blandingen og vend det godt rundt. Jeg bruger rene fingre, det er lettest.
På en bageplade beklædt med bagepapir fordeles tomaterne og de sættes ind i den varme ovn i 25-30 minutter indtil tomaterne begynder at tage lidt farve og de er gennembagte.Bruger du hele blommetomater skal de have lidt længere tid i ovnen.
Opbevar de bagte tomater i en ren beholder med tætsluttende låg på køl - hvis du altså ikke spiser dem med det samme.
Brug dem på dine salater, som fyld i dine pastaretter, på omeletter og bruschettas.