1håndfuldfriske krydderurter - jeg bruger oregano, timian og basilikum(Har du ikke friske krydderurter bruger du tørrede, men i mindre mængde ca 1 tsk af hver.)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
1pakkelasagneplader af god kvalitet
2brikkerBechamelsauce eller en hjemmelavet*
2-3håndfuldefriskrevet mozzarella
Lidtrød chili (ikke for stærk) som pynt ved servering
Lidtbredbladet persille eller basilikumsblade - fintsnittet - som pynt ved servering
Hjemmelavet bechamelsauce:
1spsksmør
2 ½spskhvedemel
½literminimælk
Lidtfriskrevet muskatnød, flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Tilberedning
Sådan laver du din egen bechamelsauce - 2 metoder:
Du kan lave den ved at lave en opbagt sauce:Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Rør godt rundt og lad den tage lidt farve, men uden at den brænder på. Pisk lidt efter lidt mælken i og lad saucen koge godt igennemSmag til med friskrevet muskatnød, flagesalt og friskkværnet peber.Det er den metode jeg bruger.
Alternativ metode:Har du ikke mod på ovennævnte metode, kan du blande lidt af mælken med hvedemelet i en melryster eller glas med låg. Ryst det godt sammen.Varm resten af mælken op og pisk melblandingen i og tilsæt smørret.Kog godt igennem til saucen jævner sig og smag til med friskrevet muskatnød, flagesalt og friskkværnet peber.
Sådan laver du din kødsauce:
Lav kødsaucen ved at varme olien op i en pande og sauter løg og hvidløg til de de er klare.Tilsæt det hakkede oksekød og svits det grundigt igennem hvorefter du tilsætter de flåede, hakkede tomate, tomatpure, bouillonterning og krydderier.Lad det koge godt igennem - smag til og juster hvis der skal tilsættes ekstra krydderier.
Sådan samler du din lasagne:
Tænd ovnen på 200 grader
Smør et stort fad eller bradepande med høje kanter med lidt olie
Læg først et tyndt lag bechamelsauce, lidt kødsauce, revet ost og lasagneplader.Fortsæt på den her måde og slut af med kødsauce og revet ost.
Sæt fadet i ovnen og bag indtil lasagnepladerne er helt gennembagte og lasagnen er fint gylden på toppen.Min fik 35 minutter.
Lav imens en stor portion salat
Tag den færdige lasagne ud af ovnen og lad den gerne står og trække 10 minutter inden servering. Pynt evt med røde chiliskiver (ikke alt for stærke) og lidt friske basilikumsblade eller bredbladet persille.