KrydderierGurkemeje, 3 hele kardemommekapsler (kun frøene inden i), salt og friskkværnet peber.
3dlBasmatiris
6dlgrøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
1håndfuldbredbladet persille - fintsnittet
Evt. 1håndfuldberberis (drysses på den færdige ret)
1stklime skåret i skiver
Hvidløgs/myntedip:
150gramfraiche 5%
1stort fedhvidløg - knust
1stkøkologisk citron eller lime (fintrevet skal)
5-6stkfriske mynteblade - fintsnittede
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Tilberedning
Tænd ovnen op 180 grader varmluft
Brug gerne en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Varm lidt olie op og steg kyllingerne indtil de får en flot stegeskorpe på skindsiden og lidt farve på den anden.
Tag dem over på en tallerken, men undlad at vaske panden af. Stegeresterne fra kyllingerne giver dejlig smag til retten, så den bevarer vi.
Sauter løg og hvidløg til løgene er klare, hvorefter du tilsætter gurkemeje og kardemommefrø (Du knuser kardemommekapslerne og bruger de små sorte frø). Lad det sautere med et minuts tid.
Tilføj risene og vend dem rundt, så de tager farve af gurkemejen. Lad den stege med et minuts tid.
Tilføj grøntsagsbouillon og rør godt rundt.Smag til og juster med salt og friskkværnet peber.
Læg kyllingelårene henover og stil panden ind i den varme ovn.Alt efter størrelse skal du beregne ca 50 minutter (tjek om risene er helt møre og kødsaften er helt klar).
Imens kyllingen er i ovnen laver du dippen klar ved bare at røre ingredienserne sammen. Stil den på køl indtil i skal spise.
Når risene og kyllingen er møre, tager du panden ud af ovnen og der drysses fintsnittet bredbladet persille og berberis henover. Fordel skiver af lime omkring - og så er der klar til servering. Husk den dejlige hvidløgsdip.