Pastasalat med majs og grøn vinaigrette

Lækker pasta salat med grillede majs og grøn vinaigrette

Er du vild med pastasalat, så må du bare prøve denne her opskrift, hvor jeg har tilføjet masser af grønt bl.a. i form af grillede majskolber.

Nem og virkelig lækker pastasalat med stegte majs og tomater i grøn vinaigrette

Pastasalat med stegte majs og tomater i grøn vinaigrette

Vær den første til at vurdere!
Smuk pastasalat med stegte majskolber og små krydrede tomater. Pastasalaten er vendt i en cremet grøn vinaigrette fyldt med friske krydderurter.
Den smukke pastasalat passer perfekt til sommerens grillfester, buffeter og andre festlige lejligheder.
Er der ikke sæson for friske majskolber, så kan du fint bruge drænede majs fra dåse.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 300 gram små pasta kogt al dente efter anvisning på pakningen.
  • 2 stk friske majskolber (Alternativt: 1 dåse majs godt drænet for væde)
  • 2 store håndfulde cherrytomater – gerne de flerfarvede
  • Evt 1 fed hvidløg – knust
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 2 store håndfulde blandet salat f.eks. salatmix med forskellige salater
  • Lidt salt og friskkværnet peber til at krydre tomaterne med

Instruktioner

  • Start med at koge pasta'en som anvist på pakningen. Dræn for vand og vend pastaen i en smule olivenolie, så den ikke blir klæbrig.
  • Rens majskolberne og læg dem på en (grill)pande, pensl med lidt olivenolie og drys med lidt flagesalt. Lad dem stege et par minutter, hvorefter de vendes rundt indtil de er stegt på alle sider.
    Dette kan også gøre på en grill, hvis du i forvejen har startet den op.
    Læg dem over på et skærebræt og lad dem køle lidt af inden du med en skarp kniv skærer kernerne fra.
  • I samme pande tilføjes lidt ekstra olivenolie og de små cherrytomater steges til de får en fin farve og begynder at briste. Krydr med salt, friskkværnet peber og evt knust hvidløg.
  • Læg den let afkølede pasta i bunden af en skål, fordel herefter salatbladene, de stegte majs og tomaterne og slut af med den grønne vinaigrette.
  • Pastasalaten kan serveres både lun og kold.
Bedøm opskriften
Vær den første til at vurdere!

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Tips til opskriften

Majskolber er ellers ikke noget jeg bruger ret meget, men i dag lå de og fristede i grøntafdelingen og efter en hurtig tur på den brandvarme pande, blev de til lækkert fyld i pastasalaten. Herefter blev de hele cherrytomater stegt på samme pande.

Som lækker afslutning lavede jeg en lynhurtig grøn vinaigrette. Den smukke grønne farve opstår ved, at jeg blender en stor håndfuld friske krydderurter med lidt olivenolie, citronsaft, lidt honning og sennep. En perfekt dressing til salater med både pasta og kartofler.

Pasta salat med stegte majs og tomater og grøn vinaigrette
Pasta salat med stegte majs og tomater og grøn vinaigrette

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet…? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Rigtig god fornøjelse!

Pastasalat med stegte majs og grøn vinaigrette
Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments