Pasta og store grønlandske rejer i en lækker cremet sauce – fyldig og lækker og meget syndig!
Pasta hører bestemt til sjældenhederne her i huset, men når det skal være, så skal det også være virkelig lækkert!
Pasta og rejer i cremet sauce
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 350 gram store grønlandske rejer – optøede og afdryppede
- 200 gram pasta – jeg brugte casarecce (Vil du undgå stivelsen kan du erstatte pastaen med zucchini-nudler)
- Lidt olivenolie eller smør
- 2-3 fed knust hvidløg
- 1 lille skalotteløg – fintsnittet
- Lidt salt, friskkværnet peber, cayennepeber
- 2.5 dl fløde eller madlavningsfløde
- ½ håndfuld fintrevet parmesanost
- 1 håndfuld fintsnittet persille
Instruktioner
Sådan gør du:
- Start med at koge pastaen som anvist på posen.Når de er al dente, hældes vandet omgående fra så de ikke får for meget. Gem evt lidt af kogevandet til saucen.
- Smelt smør eller varm olien op i en dyb pande
- Sauter hvidløg og skalotteløgene til de er helt klare
- Tilsæt de grundigt afdryppede rejer og krydr med salt, peber og lad dem stege et par minutter. Tag dem over i en skål imens du laver saucen.
- Tilsæt fløde og rør grundigt så eventuelle stegerester fra rejerne bliver fordelt. Der sidder altid rigtig meget god smag i stegeresterne.
- Smag saucen til med cayennepeber, salt, friskkværnet peber og friskrevet parmesan
- Lad saucen koge nogle minutter, hvorefter pastaen vendes i saucen sammen med rejerne
- Føles saucen for tyk, kan du tilsætte lidt af kogevandet fra pasta'en
- Drys med fintsnittet persille
Kvalitet betaler sig
Som med alt andet, betaler det sig at gå efter en rigtig god kvalitet. Jeg går efter pasta der indeholder durum og æg og er lavet i bronzeforme. Det koster ganske vist en smule mere, men der er en verden til forskel i smagsoplevelsen.
Skal retten anvendes som hovedret beregner jeg 75-100 gram tørret pasta pr. person. Da pasta er meget kalorietung kan du overveje at holde dig til 75 gram tørret pasta og så servere en blandet salat som tilbehør. På den måde undgår du at spise ekstra pasta og får flest mulige grøntsager indenbords.
Rejer……
De store asiatiske tigerrejer ser så store og flotte ud der i køledisken, men jeg lader dem ligge og vælger altid de mindre og lidt dyrere danske eller grønlandske rejer.
At jeg fravælger den asiatiske tigerreje handler dels om smag – den store grønlandske reje smager af meget mere. Derudover er jeg bekymret for kvaliteten og miljøet.
Som med så meget andet tænker jeg: Hellere lidt, men godt!
Vil du gerne undgå stivelsen…?
Vil du gerne undgå stivelsen kan du sagtens lave retten alligevel og så blot erstatte pastaen med f.eks. zucchini-nudler. Har du et spirelilli-jern kører du 1-2 zucchini igennem. De skal ikke forkoges, men tilsættes som var de forkogt pasta.
Rigtig god fornøjelse.