Åhhh hvor jeg elsker de her OnePots, der på et splitsekund sender mig på eventyr under sydlige himmelstrøg.
OnePots er på alle tænkelige måder fantastiske og handler om langt mere end pasta og at spare på opvasken. Duftene og smagene fra de forskellige ingredienser og krydderierne, der fordeler sig på en skøn måde – og ikke mindst det smukke syn, der møder en, når panden trækkes ud af ovnen……
Paella med kylling
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryster
- Lidt olivenolie til at stege i
- Lidt flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt Rotisserie Chicken rub fra EpicSpice
Derudover:
- 2 stk rødløg skåret i både
- 3 fed hvidløg skåret i tynde skiver
- 4 dl langkornede ris
- Lille dåse kikærter – drænet
- 2 tsk gurkemeje
- Evt 1 nip safran, men kan godt udelades
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- 5 dl grøntsagsbouillon – jeg bruger altid Herbamare
- 1 dl tør hvidvin (kan erstattes af ekstra bouillon)
- 1 spsk friske fintsnittede krydderurter – timian, oregano og rosmarin
Ekstra:
- 1 håndfuld små sorte stenfrie oliven af god kvalitet
- ½ stk økologisk citron skåret i tynde skiver
- 1 håndfuld cherrytomater – gerne med stilk
- Lidt bredbladet persille eller koriander som pynt på den færdige ret
- 2-3 spsk creme fraiche 18%
- Lidt friske fintsnittede mynteblade
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
Instruktioner
- Start med at brune kyllingebrysterne godt på begge sider i olivenolien. De behøver ikke være gennemstegte, da de steger færdigt i ovnen.Læg dem over på en tallerken. Panden skal endelig ikke vaskes af, da stegeresterne gir dejlig smag til retten.
- Skyl risene grundigt under koldt vand. Det er lettest at gøre i en si og lade vandet løbe igennem indtil det er helt klart. På den måde undgår du at risene klistre sammen.
- Tilsæt evt lidt ekstra olivenolie og sauter først rødløg et par minutter hvorefter du tilsætter hvidløgene, ris, kikærter, gurkemeje, safran og de friske krydderurter. Rør godt rundt også helt ned på bunden, så risene ikke brænder på – lad det simre et par minutter.
- Når risene har suget fedtstofferne op, er det tid til at tilsætte bouillon og hvidvin. Lad det koge op og smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
- Tag den af varmen og læg de forstegte kyllingebryster ned i risene og fordel citronskiver, sorte oliven og cherrytomater ned i risene.
- Dæk panden med staniol og sæt den ind i en 200 grader varm ovn i ca 30 minutter.Tjek med en kødnål, at kyllingesaften er helt klar.
- Lad gryderetten hvile 10 minutter inden du med en gaffel løsner risene og drysser med bredbladet persille.Server med:Creme fraiche med fintsnittet mynte, flagesalt og friskkværnet peber.Lidt ekstra sorte olivenEvt lidt lækkert brød
- Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid holde dig opdateret på, hvornår der kommer nye opskrifter ind på bloggen.
- Rigtig god fornøjelse!
Mindre kød….
Jeg oplever større efterspørgsel på opskrifter med mindre kød – i hvertfald mindre kød fra de firbenede dyr. Det passer mig vældig godt, for herhjemme spiser vi mindre og mindre rødt kød.
Alt for ofte, er det kødet der spiller hovedrollen, hvor grøntsagerne er med som tilbehør. Faktisk burde det være lige modsat både af hensyn til vores sundhed, dyrevelfærd og miljø.
Aldrig har der været så mange vegetarer og veganere – og aldrig har der været så mange færdiglavede veganske produkter at vælge imellem. Så på mange måder, er det blevet lettere at undgå animalske fødevarer.
Med det sagt, så blir jeg nok hverken fuldblods vegetar eller veganer. Kylling, fisk og skaldyr har jeg nemlig ikke lyst til at give slip på. Men de får ikke længere lov til at spille hovedrollen og så kommer de ikke på middagsbordet på daglig basis.
Vild med de lækre OnePots…..?
Så vil du måske også få lyst til at prøve nogle af mine andre opskrifter.
Kyllinge onepot med grøntsager
Vegetarisk gryderet med sød kartoffel og grønne linser i cremet kokossauce