Dejlig nem ovnret med kylling og blandede rodfrugter.
De her ovnstegte kyllingelår med blandede rodfrugter er en af mine hverdagsfavoritter. Og hvorfor nu det, når der findes så mange andre lækre opskrifter med kylling?
Jo hele konceptet med, at alt blir samlet i et fad, der så blot skal stå og hygge sig i ovnen, tiltaler mig meget. Smagene fordeler sig imellem hinanden, rodfrugterne kan varieres med det, der nu ligger i grøntsagsskuffen og imens ovnen gør arbejdet, har jeg tid til at smække benene op i sofaen og nyde en kop kaffe eller et godt glas rødvin og en bog.
Ovnstegte kyllingelår med blandede rodfrugter
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4-6 store hele kyllingelår
- 2-3 store gulerødder i grove tern
- 2 stk persillerod eller pastinak i grove tern
- Ca 400 gram kartofler skåret i både
- 1-2 dl hvidvin eller kraftig hønsefond (bouillon opløst i kogende vand)
- 2-3 stilke frisk timian (kun de små blade)
- Lidt salt og friskkværnet peber
- Lidt olivenolie
- Lidt smør
- 1 håndfuld frisk persille som drys på den færdige ret
Instruktioner
- Se video i selve opslaget
- Tænd ovnen på 225 grader alm ovn
- Hvis du ønsker et sprødt kyllingeskind, kan du brune kyllingelårene i lidt smør og olivenolie i en pande. Krydr dem godt med salt og friskkværnet peber inden de brunes på begge sider. Blot et par minutter, da de færdiggøres i ovnen.
- Fordel rodfrugterne i bunden af en bradepande, krydr med salt, friskkværnet peber og frik timian. Dryp med olivenolie og vend det hele godt rundt med hænderne.
- Læg kyllingelårene ovenpå rodfrugterne og hæld hvidvin eller en kraftig hønsefond ved.Sæt fadet i ovnen i ca 45 minutter til kyllingen er gennemstegt og rodfrugterne møre.
- Drys den færdige ret med fintsnittet persille og nyd den rygende varm evt sammen med en skål blandet salat.
- Rigtig god fornøjelse!
Videoopskrift
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften.
Rigtig god fornøjelse!