Skip to content
No results
Majspassion.dk
No results
  • Forside
  • Opskrifter
    • Bagværk
    • Grund-elementer
    • Gryderetter
    • Kager
    • Ovnretter
    • Pastaretter
    • Pizza og Flammkuchen
    • Salater
      • Kartoffelsalater
      • Måltidssalater
      • Spidskålssalater
    • Supper
    • Snacks
    • Tilbehør
  • Samarbejde og reklame
  • Om Mig
  • Forside
  • Opskrifter
    • Bagværk
    • Grund-elementer
    • Gryderetter
    • Kager
    • Ovnretter
    • Pastaretter
    • Pizza og Flammkuchen
    • Salater
      • Kartoffelsalater
      • Måltidssalater
      • Spidskålssalater
    • Supper
    • Snacks
    • Tilbehør
  • Samarbejde og reklame
  • Om Mig
Majspassion.dk

Cupcakes og muffins

Mine bedste tips til svampede blåbærmuffins Når det kommer til muffins, så er der ikke noget værre end en tør og kedelig udgave. Derfor har jeg efterhånden lært et par tricks, der sikrer mig svampede blåbærmuffins hver eneste gang – og dem vil jeg selvfølgelig gerne dele med dig her. Først og fremmest handler det om, hvordan man starter dejen. Jeg sørger altid for, at smørret er blødt, så det nemt kan piskes luftigt sammen med sukker og vanilje. Den luftige start på dejen giver et bedre løft under bagning. Når æggene tilsættes, er det vigtigt at gøre det ét ad gangen og piske grundigt imellem – det giver en jævn og stabil dej, som ikke skiller. Et andet trick er at undgå at overblande, når melet og bagepulveret kommer i. Jeg rører det kun lige sammen – og ofte med en dejskraber – for at bevare så meget luft som muligt i dejen. Hvis man rører for meget, risikerer man, at muffinsene bliver tunge og tætte. Blåbærrene kan være en lille udfordring – især hvis man bruger frosne. Jeg vender dem først i en smule mel, inden de blandes forsigtigt i dejen. Det forhindrer dem i at synke til bunds, og samtidig suger melet lidt af fugten, så dejen ikke bliver for våd. Det gør virkelig en forskel. Og så er der selvfølgelig den hvide chokolade. Den skal bare foldes forsigtigt i til sidst – den skal ikke røres ud, men bare lige fordeles jævnt, så man får de små smeltede lommer af chokolade i hver muffin. Jeg plejer at bruge en isske, når jeg fordeler dejen i formene – det giver ens størrelse og hjælper med, at de bager jævnt. Til sidst drysser jeg lidt rørsukker på toppen – det giver både en fin sprød skorpe og et lille ekstra knas, som jeg synes klæder de ellers bløde muffins helt perfekt.

Blåbærmuffins

Bananmuffins - Hjemmelavede muffins med banan og chokolade.

Bananmuffins

Påskemuffins - Hjemmelavede muffins med citron, marcipan og birkes med syrlig frosting og påskeæg.

Påskemuffins

Citronmuffins - Hjemmelavede muffins med citron og birkes og syrlig frosting.

Citronmuffins

Muffins med ost, skinke og spinat

Rabarbermuffins - hjemmelavede muffins med rabarber og hvid chokolade.

Rabarbermuffins

Kategorier

  • Alle opskrifter
  • Bagværk
  • Boller
  • Brød
  • Focaccia
  • Madtærter/Glaette
  • Gryderetter
  • Kager
  • Ovnretter
  • Pastaretter
  • Pizza/Flammkuchen
  • Salater
  • Simreretter
  • Snacks
  • Supper
  • Tilbehør

Måltider

  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Natmad

Retter

  • Forret
  • Hovedret
  • Dessert

Kostretning

  • LCHF
  • Vegansk
  • Vegetarisk

Anledning

  • Familiemiddag
  • Fastelavn
  • Fødselsdag
  • Gæstemad
  • Grillmad
  • Hverdagsmad
  • Jul
  • Påske
  • Reception
  • Tapas

Tidsforbrug

  • 0-15 minutter
  • 15-30 minutter
  • 30-45 minutter
  • 45-60 minutter
  • +60 minutter

Verdenskøkken

  • Amerikansk
  • Asiatisk
  • Dansk
  • Engelsk
  • Fransk
  • Græsk
  • Indisk
  • Italiensk
  • Mellemøstlig
  • Mexicansk
  • Middelhav
  • Russisk
  • Svensk
  • Tyrkisk
  • Ungarsk
Facebook Instagram Pinterest Email

Cvr: 44627884
Adresse: Skovhøj 23, Høruphav, 6470 Sydals

Cookie indstillinger

Powered by Bloggerspace Bloggerspace blognetværk raket

Vurder denne opskrift

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required