Lækker lasagne på den sunde måde
Det behøver ikke være slut med at spise lasagne, fordi man spiser low carb – nærmere lige modsat, fordi det nu endelig er muligt at spise lasagne med god samvittighed.
Lasagne med spidskål – LCHF
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 350 gram spidskål (snittet i strimler (den nederste grove ende skæres fra))
- 0.5 dl vand
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk stort skalotteløg (banan) (fintsnittet)
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- 400 gram hakket oksekød
- 200 gram creme fraiche 18%
- 2 stk æg str. M/L
- 100 gram parmesan (revet)
- 1 gang tørrede krydderier: Røget paprika, oregano, timian, rosmarin, chipotle chili, salt, friskkværnet peber (Smag til og tilsæt krydderier efter din og familiens smag)
- ½ dåse tomatpure
- 50 gram rød cheddar (eller anden ost – fintrevet)
Instruktioner
- Damp den fintsnittede spidskål i lidt vand – ca 10 minutter. Lad den dryppe rigtig godt af. hvis der sidder vand tilbage på bladene.
- Lav kødsaucen imens spidskålen dampes: I lidt olie sauteres først løg og hvidløg og derefter tilsættes det hakkede oksekød, der svitses.
- Når kødet er brunet tilsættes krydderier og tomatpure. Lade det hele koge godt igennem
- Smag til og tilsæt evt flere krydderier
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Smør et ildfast fad med lidt olivenolie
- Lav ostesaucen sådan: Creme fraiche, æg og revet parmesan røres godt sammen.
- Byg lasagnen sådan: Først et lag kødsauce, derefter et lag spinat og derefter et lag ostesauce. Fortæt med endnu et lag og top med revet rød cheddar eller anden ost
- Bag lasagnen i ca 20 minutter
- Tag lasagnen ud og top med avocado i skiver og evt lidt friske krydderurterServer med en stor blandet salat
Tips til opskriften
I dag fandt jeg et rigtig fint økologisk sommerspidskål og egentlig var det så fint, at det næsten var synd at dampe det, for det kunne fint være brugt i salatskålen. Men så havde vi ikke fået lasagne, såååå….
Low carb lasagne kan også laves med aubergine og zucchini, men de hører efter min mening mere til i efteråret og vinteren, så dem vender jeg tilbage til, når den tid kommer.
Når du laver lasagne med grøntsager, skal du være opmærksom på, at de normale lasagneplader suger en masse væde – det gør grøntsagerne ikke. Tvært imod smider de en del væde under tilberedning. Sørg derfor for, at grøntsagerne bliver dryppet grundigt af og at kødsaucen ikke bliver for våd.
Når lasagnen tages ud af ovnen topper jeg den med avocadoskiver og serverer en stor blandet salat ved siden af.
Velbekomme