Sund og super nem aftensmad….
Kombinationen af kylling, zucchini, bacon og varm smeltet ost….åhhh det er bare så lækkert!
Kylling med zucchini, bacon og mozarella er er både sund og super nem aftensmad, når hverdagsmaden. Ovnen gør det store arbejde, så du imens kan lave en stor salat eller måske bare drikke dig en velfortjent kop kaffe imens du lige lander.
Kylling bagt ved zucchini, bacon og ost
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst
- 600 gram sommer-zucchini gerne blandede farver skåret i skiver og halverede
- 4 stk baconskiver
- 1 stk mozarella-kugle
- 1 håndfuld friskrevet ost f.eks. rød cheddar, modnet cheddar, fyrtårn, eller lign.
- Lidt tørrede krydderier: flagesalt, friskkværnet peber, chipotle eller blandingskrydderiet "Hvidløgs-chili-Aioli fra Vestjyske Delikatesser
- 2 kviste frisk rosmarin eller frisk oregano
- Pynt Lidt fintsnittede purløg – fintsnittet
Instruktioner
Sådan gør du:
- Varm ovnen op til 200 grader (varmluft)
- Start med at riste baconskiverne sprøde på en tør pande. Tag dem af og læg dem på et stykke fedtsugende køkkenpapir.
- Læg kyllingebrysterne ned i et ildfast fad, hvor de krydres
- Fordel zucchiniskiverne over kyllingen og derefter knækker du dem sprøde bacon i mindre stykker, der også fordeles henover
- Læg de friske krydderurter hele ned imellem zucchiniskiverne
- Slut af med af dele mozarellakuglen i mindre stykker, der også fordeles over fadet og til sidst rives lidt ost henover.
- Stil det ind i ovnen i ca 20 minutter – tjek med en kødnål om saften fra kyllingen er helt klar.Tager osten for meget farve, dækker du fadet med lidt staniol. Kylling skal ALTID gennemsteges!
- Velbekomme!
Valg af zucchini
Jeg foretrækker de der også kaldes sommerzucchini eller courgetter, fordi deres skræl er blød og spiselig og så synes jeg det gir lidt ekstra farve, når der både er gule og grønne zucchini med i retten.
Jeg dyrker dem (desværre) ikke selv, så jeg er lidt afhængig af, at min grøntsagspusher køber de gule hjem, men ofte er der kun de grønne at få fingrene i. Heldigvis smager de ens, især når de som her fungerer som en del af en større ret.
Valg af ost til gratinering
Som altid, køb endelig et helt stykke ost som du så selv river alt efter behov. Du aner ikke hvilken kvalitet du køber, når du hiver en pose revet ost ned fra hylden i supermarkedet.
Hos os er min mand og jeg virkelig osteelskere, så derfor har vi altid flere oste liggende i køleskabet, mindst 4-5 stykker plus en god parmesan.
Til retten her havde jeg en enkelt kugle mozarella liggende, der var ved at skulle spises og så rev jeg en godt moden cheddar henover bagefter. Det blev en rigtig god kombination.
Smag og behag er som bekendt forskellig og sådan er det også mht valg af oste. Er du til en mere neutral ostesmag, kan du fint vælge en kugle mozarella, men vil du gerne have lidt mere smag kan du fint vælge en mere lagret ost f.eks. Thieses Fyrtårn, du nok skal forbi ostehandleren for at få eller en godt modnet cheddar, der nu også fåes i supermarkederne.
Det vigtigste er sådan set, at den ost du vælger smelter ved varmepåvirkning!
keto-venlig og tip til tilbehør
Retten her er meget ketovenlig, så den passer perfekt hjemme hos os, hvor vi i hverdagene spiser strikt lchf/keto.
Vi spiser den med en stor blandet salat som tilbehør, da vi gerne vil tilføje så mange grøntsager som muligt.
Vil du gerne spise flere grøntsager uden at det skal være over i salat-afdelingen, kan du sagtens tilsætte ekstra zucchinis i bradepanden eller riste ekstra grøntsager på en pande. Det kunne f.eks. være ekstra zucchini, brune markchampignoner eller hvad du og din familie foretrækker.
Skal det være ekstra lækkert kan du riste et par skiver bacon med og tilsætte lidt piskefløde, som du lige lader sautere med et par minutter.
Rigtig god fornøjelse!