Lækker familiemiddag: Hakkebøffer i fad
Saftige hakkebøffer, der først brunes godt af på panden og herefter færdiggøres i ovnen med den lækreste flødesauce med porrer, bacon og champignoner. Dejlig “mormormad” cremet og lækker og fyldt med dejlig smag!
Hakkebøffer i fad kan serveres med kogte kartofler, kartoffel sne, bagte rodfrugter eller som som her, hvor jeg har lavet ovnbagte kartofler.
Normalt vælger jeg altid hakket kød med et lidt højere fedtindhold, når det skal bruges til hakkebøffer. Men når de tilberedes nede i saucen, er det lettere at få en saftig hakkebøf, end når de steges færdige på panden. Derfor kan du til opskriften her godt vælge en kødkvalitet med lavt fedtindhold.
Prøv også: Hakkebøf i fad med bacon og grønt i cremet paprika flødesauce
Hakkebøffer i fad
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 600 gram hakket oksekød
- 100 gram bacon skåret i tynde strimler
- 2 stk bananskalotteløg – fintsnittede (alternativt 1 stort gult løg)
- 1-2 stk porrer skåret i ringe (Tip: Gem den grønne del som drys)
- 350 gram champignoner skåret i skiver
- 2 fed hvidløg – knuste og fintsnittede
- 2.5 dl piskefløde (Alternativt: Madlavningsfløde)
- 2.5 dl oksebouillon (vand plus terning)
- 2 spsk smør til stegning
- 2 spsk hvedemel
- Lidt salt og friskkværnet peber til at smage til med
- Lidt persille – fintsnittet som drys
Instruktioner
- Form det hakkede oksekød til 4 lige store bøffer.
- Smelt smørret på en pande der enten kan gå i ovnen eller hav et ildfast fad parat.
- Steg bøfferne ved god varme, til de får en flot stegeskorpe på begge sider. Krydr med salt og friskkværnet peber.Bøfferne skal IKKE steges færdige, men lægges over på en tallerken eller et ildfast fad.
- Steg bacon gyldent i stegeresterne fra bøfferne.
- Tilføj champignoner og steg dem ved høj varme til de får en flot gylden farve og har smidt væden.
- Herefter tilføjer du løg, hvidløg og porrer, der steges med et par minutter inden du drysser hvedemelet henover og vender det godt rundt.
- Hæld nu bouillon og fløde ved og vend det godt rundt – lad saucen simre i 5 minutter til den begynder at tykne.Saucen må gerne være lidt tyk, da bøfferne smider en smule væde i ovnen.Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.
- Fordel porretoppene i saucen og enten lægger du bøfferne ned i saucen eller hælder saucen omkring bøfferne i et ildfast fad.
- Færdiggør retten i en opvarmet ovn på 200 grader (alm ovn) i 15-20 minutter alt efter, hvor tykke du har formet dine bøffer og hvor tilberedte du ønsker dem.
- Tag panden eller det ildfaste fad ud af ovnen og drys med fintsnittet persille.
- Server med små kogte kartofler, kartoffel sne/mos, ristede kartofler, ris eller pasta
Vil du ha mere mad i dit feed…?
Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!
Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.
Du kan følge mig på både Instagram, Pinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.
Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.
Håber du vil blive glad for opskriften på hakkebøffer med porrer og bacon i cremet champignonsauce.
Rigtig god fornøjelse!