Grillet laks med en køn fennikelsalat og små kartofler
Laksen grilles eller steges.
Fennikelsalat – det skal du bruge:
- 1 stor eller 2 små fennikel
- Lidt tørret chili
- 1/2 fed hvidløg
- Reven skal og saften af 1/2 økologisk citron
- Et lille stykke parmesan
- Olivenolie
- Sort sesam eller nigellafrø til drys
- Flagesalt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Bring en gryde saltet vand i kog. Skær fennikelerne i tynde skiver og kog dem til de er næsten møre. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre i gryden. Svits dem på en pande i lidt olivenolie. I en morter stødes den tørrede chili med et drys flagesalt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg og stød det med og rør derefter olivenolie, citronskal og citronsaft i.
Hæld fennikelstykkerne over i en salatskål og vend det med dressingen, riv lidt parmesan henover og drys med sort sesam eller nigellafrø
Velbekomme!