Galette med cherrytomater og burrata

Tærte med cherrytomater og burrata

Galette eller tærte – næsten det samme og så alligevel helt anderledes.

Jeg er VILD med galette og det er der flere grunde til. De smager fantastisk – det er den vigtigste årsag. Men så er de også virkelig lette at lave og kan varieres i det uendelige.

Galette med cherrytomater og burrata

5 fra 1 vurdering
Nem og dejlig galette med færdiglavet butterdej, små krydrede cherrytomater og fløjlsblød burrata
Antal: 1 stk

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 2 store håndfulde cherrytomater – gerne flerfarvede
  • Lidt rigtig god olivenolie
  • 2 spsk creme fraiche
  • 2 fed knust hvidløg
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber og cayennepeber eller chiliflager
  • 1 håndfuld blandede fintsnittede krydderurter f.eks. oregano, timian, purløg
  • 1 håndfuld friskrevet Gouda
  • 1 håndfuld friskrevet rød cheddar
  • 1 stk sammenpisket æg (til pensling)
  • 1 stk burrata (kan udelades, men smager bare ekstra dejligt)

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Rul butterdejen ud og læg den over på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Prik butterdejen med en gaffel, men lad en kant på 1 cm være hele vejen rundt
  • Skær cherrytomaterne i halve og vend dem i lidt god olivenolie, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Rør creme fraiche med knust hvidløg, lidt af de fintsnittede krydderurter, flagesalt og friskkværnet peber og evt lidt cayennepeber/chili.
    Smør den på butterdejsbunden – husk at lade kanten være fri for fyld
  • Drys med de fintsnittede krydderurter
  • Fordel ostene henover
  • Fordel tomatblandingen henover osten
  • Pensl kanterne med det sammenpiskede æg og fold kanten ind – pensl også oversiden.
  • Bag galetten til kanterne er smukt gyldne og tomaterne bagte.
  • Tag den færdigbagte galette ud og bræk en burrata i stykker og læg den henover den varme galette. Dryp med en rigtig god olivenolie, drys evt med lidt ekstra friske krydderurter eller spiselige blomster.
  • Rigtig god fornøjelse!
Bedøm opskriften
5 fra 1 vurdering

(En bedømmelse og en kommentar er meget værdsat!)

Pin Del Udskriv
Fik du lavet opskriften?Tag mig gerne på IG med @majspassion eller brug #majspassion, hvis du laver mine opskrifter, det er så dejligt at se når I laver min mad!

Bedst er galetten, når den laves helt enkel og serveret med en dejlig salat sammen med. Og jeg må indrømme, at jeg holder mest af dem i en vegetarisk udgave, måske med den cremede og fløjlsbløde burrata på og så fuldendt med en rigtig god olivenolie. Men der er jeg ikke helt enig med drengene i familien. De synes galette er bedst med f.eks. parmaskinke.

Nem løsning….

Hvorfor gøre det besværligt, når der findes en nem og meget hurtigere måde…? Ja, altså jeg er normalt stor fortaler for, at man i hvertfald af og til, bager sit eget brød og laver dejlig mad helt fra bunden – slow cooking you know.

Meeen ingen regler uden undtagelser, vel? Og jeg må straks indrømme, at når vi kommer til butterdej, så springer jeg glad og uden nogen form for dårlig samvittighed over der, hvor gærdet er lavest. Jeg bruger simpelthen en færdigkøbt bund.

Så med mindre du er helt vild med at fedte rundt med smør og de mange foldninger, vil jeg anbefale dig at hoppe med over det lave gærde. Så hellere bruge tiden på at lave en skøn salat og hygge med familien….

Er du (også) vild med galette….?

Hvis du også er vild med en nem og lækker galette, vil du måske have lyst til at prøve nogle af mine andre galette-opskrifter:

Galette med grønne asparges

Galette med squash og tomater

Galette med kartoffel og to slags ost

Opskriften på den dejlige galette med små cherrytomater og burrata får du lige her nedenfor. Rigtig god fornøjelse.

Del indholdet med nogen du holder af
Maj Schjøth
Maj Schjøth

Velkommen til MAJSPASSION, hvor jeg udlever min passion for lækker mad med masser af grønt og dejlig smag. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave dejlig mad til familie og venner. Det er blevet til en del opskrifter, som jeg nu vil dele med dig! Opskrifterne er lette at gå til, for mad skal ikke være kompliceret - og der vil være tips og tricks, så alle kan være med.

5 from 1 vote
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments