Sprøde ostegratinerede zucchini-stænger…
Som så ofte, er det enkle og ukomplicerede ofte det bedste. Og sådan forholder det sig også med disse lækre hapsere, der smager skønt både som varme og kolde og så egner de sig godt både som en snack til et glas koldt øl, som tilbehør til f.eks. grillretter eller kolde i en stor og mættende salat.
Jeg laver gerne en stor portion, hvor den ene spises lune som tilbehør og resten gemmes til dagen efter, hvor de enten varmes op med en hurtig tur under grillen eller bliver en del af en stor og mættende salat, hvor de så serveres kolde.
Valg af krydderier…
De er hurtige at lave og kræver ikke meget forarbejde og du kan tilsætte lige de krydderier du holder af og spice dem op og ned efter hvad de skal serveres til.
Jeg holder af at krydre dem med typiske middelhavskrydderier som oregano, timian og rosmarin, men ofte tilsætter jeg også lidt chipotle chili krydderi, hvis de f.eks. skal bruges som en lun snack.
Osten…
Osten jeg bruger til gratinering er en god parmesan eller som i dagens version en godt modnet Thieseost, der hedder Fyrtårn. Den smager fantastisk både som snack, på salaten eller som her, hvor den anvendes til gratinering.
Jeg vil til enhver tid anbefale selv at rive oste, da du på den måde får den bedste kvalitet.
Du kan sagtens udskifte parmesanen med f.eks. en rød cheddar eller anden ost der egner sig til gratinering, men Fyrtårn eller en god parmesanen giver efter min mening den bedste smag og konsistens.
Rigtig god fornøjelse!
Bagte zucchini-stave med parmesan
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 stk. zucchini
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret rosmarin
- EVT lidt chipotle chilikrydderi
- EVT lidt knust hvidløg
- Lidt flagesalt
- Lidt friskkværnet peber
- 1 stor håndfuld friskrevet ost f.eks. parmesan eller Thieses Fyrtårn
Instruktioner
Sådan gør du:
- Skyl og aftør zucchinien og skær den i pæne stave
- Vend stavene i lidt olivenolie så alle flade er olierede
- Vend dem i de valgte krydderier
- Læg dem på en bageplade beklædte med bagepapir
- Riv osten henover
- Bag zucchinistavene ved 175 grader varmluft i ca 15-20 minutter. Tjek med en gaffel eller kødnål om de er møre.
- Når de er møre tænder du grillfunktionen og giver dem en sprød og gylden overflade
- Server dem straks som tilbehør eller snack eller afkøl dem og server dem som en del af en stor blandet salat
- Velbekomme