Kært barn, mange navne. Men uanset hvad de nu kaldes, så smager de helt fantastisk!
De er samtidig meget lette at lave og tilberedes i ovnen sammen med de grøntsager, der serveres som tilbehør.
Asiatiske kødboller – sticky meatballs
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Kødbollerne:
- 800 gram hakket kylling eller oksekød
- 4 stk forårsløg – fintsnittede (den hvide del for sig og den grønne del for sig) Den hvide del snittes ekstra fint og bruges i farsen. Den grønne del bruges som drys på den færdige ret.
- 5 cm frisk ingefær – fintrevet
- 2-3 fed hvidløg – knust
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- Lidt olivenolie til fingrene, så er det lettere at forme kødbollerne.
Asiatisk sauce til glasering:
- 1 spsk olivenolie
- ½ dl god soyasauce
- 1 dl æblejuice
- 3 spsk Hoisinsauce
- 3 spsk flydende honning
- 2 tsk risvineddike
- Lidt chiliflager
Tilbehør:
- 1 stk broccolihoved findelt i buketter
- 1 håndfuld cherrytomater – gerne på stilk
- Lidt olivenolie
- Lidt flagesalt og friskkværnet peber
- 1 stk hjertesalat
- Lidt hvide sesamfrø som drys
Instruktioner
- Start med at lave kødbollerne:Bland farsen med fint fintsnittede forårsløg (den hvide del), friskrevet ingefær, knust hvidløg og lidt flagesalt og friskkværnet peber.
- Du kan tilberede kødbollerne i ovnen eller på panden.I ovnen:Tænd ovnen på 200 grader og læg bagepapir på en bageplade.Smør hænderne med et par dråber olivenolie og form kødbollerne (jeg beregner en lille spsk fars pr kødbolle).Læg kødbollerne i den ene ende af bagepladen.Vend broccolibuketterne i lidt olivenolie og læg dem på bagepladen i den anden side. Krydr med lidt flagesalt og friskkværnet peber.Bag kødbollerne ca 15 minutter til de har fået en fast og let gylden overflade.Hold øje med broccolibuketterne og tag dem ud, når de er færdigstegte. De skal ca have lige så længe i ovnen som kødbollerne. Hold dem varme indtil servering.
- Imens kødbollerne er i ovnen laver du saucen, der skal bruges til glasering og dip:Alle ingredienserne kommes i en pande og bringes i kog under omrøring. Sænk varmen og lad saucen koge ind så den er let tyknet. Jeg trækker en træske igennem saucen og når den ligesom kan dele saucen uden at den løber sammen, er den tilpas i konsistensen.Hæld lidt under halvdelen af saucen over i en lille skål. Den kan su stille med ind på bordet som ekstra dip.Lad resten blive i panden.Tag kødbollerne ud af ovnen og læg dem over i saucen og vend dem rundt, så alle siderne bliver dækket af saucen.Læg kødbollerne tilbage på bagepladen og sæt den retur i ovnen et par minutter indtil de har fået en glaseret overflade.
- Tag kødbollerne ud af ovnen og drys med hvide sesamfrø.Server med løse ris, friske salatblade, de stege broccolibuketter, tomaterne og resten af den asiatiske sauce.Tip: De færdige kødboller er fryseegnede. Lav gerne en dobbelt portion og put dem i en fryseegnet beholder. Så er der nem aftensmad på en travl dag.
- Rigtig god fornøjelse!
Vi spiser dem sammen med løse ris, ovnstegt broccoli og cherrytomater og måske en enkel grøn salat og lidt ekstra af den skønne sauce til at dippe i.
Vi kan godt lide stærk mad, men det er jeg godt klar over, ikke gælder for alle. Også til jer, der vil bruge opskriften, hvor børn spiser med, kan have glæde af, at mængden af både ingefær, hvidløg og chili uden problemer kan reduceres eller helt udelades.
Vil du se mere….?
Er du også vild med krydret mad, så vil du måske også blive glad for de her opskrifter:
Kyllinge kødboller i spicy kokossauce
Krydrede kødboller på spyd | kofta
Kylling og pasta i spicy pestosauce
Fettuccine i spicy pesto-sauce med friske tomater
Spicy gulerodssuppe med sød kartoffel
Chiligryde, chili med kylling og quinoa
Mexicansk pastapande med kylling – nem og lækker hverdagsmad