Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Vodka pasta med kylling
Antal
4
personer
Forb. tid:
10
minutter
min
Tilb. tid:
20
minutter
min
Samlet tid:
30
minutter
min
Ingredienser
500
g
pasta
(gerne pasta penne)
400
g
kyllingefilet
(eller kyllingebryst skåret i store tern.)
125
g
bacon i tern
1
gult løg
3
fed
hvidløg
1
lille bundt
frisk basilikum
2
tsk
tørret oregano
1
tsk
tørret timian
3
spsk
tomatkoncentrat
1
dåse
flåede, hakkede tomater (400 gr)
½
dl
vodka
2 ½
dl
piskefløde
(eller madlavningsfløde)
75
g
parmesan
salt
(tilsmagning)
friskkværnet peber
(tilsmagning)
evt.
chiliflager
(tilsmagning)
olivenolie til at stege i
Tilberedning
Varm olivenolien op i en sauterpande og brun kyllingekødet godt af. Læg det over på en tallerken.
I samme pande stegs løg og bacon til løgene er bløde. Bacontern skal ikke blive sprøde.
Tilsæt hvidløg og lad dem stege med et minuts tid - de skal ikke tage farve.
Tilsæt tomatpure og lad det varme godt igennem.
Tilsæt vodka og lad det bruse op hvorefter de hakkede flåede tomater, fløde, basilikum, oregano og timian tilsættes. Lad saucen simre i 10 minutter.
Kog imellemtiden pastaen al dente efter anvisning på pakningen. Husk at gemme lidt af kogevandet til at justere sovsen med.
Riv parmesanen fint og smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og evt lidt chiliflager.
Læg kyllingen ned i sovsen og varm den godt igennem inden pastaen vendes i. Bliver sovsen for tyk justeres den med kogevand fra pastaen.
Server med friske basilikumsblade og evt lidt ekstra chiliflager.