Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt mælken - den skal være lillefingervarm.
Hæld blandingen over i røreskålen og rør gæren ud heri.
Tilsæt sukker, kardemomme, vanillesukker og æg - rør det sammen.
Tilsæt halvdelen af melet og rør det ud inden du tilsætter saltet.
Sæt farten op på røremaskinen og lad maskinen ælte dejen imens du tilsætter resten af melet lidt ad gangen, men kun til dejen er lind og blød. Når dejen slipper skålens kanter, er den æltet færdig.
Dejen skal ikke forhæves. Hæld den ud på et meldrysset bord og del den med en kniv i 20 nogenlunde lige store stykker. Vej evt hele dejklumpen og del med 20 og vej hver enkelt bolle, så du sikrer en ensartet størrelse.
Form til stramme boller og sæt dem ret tæt på hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg har ca 2-3 cm's afstand imellem, så passer det med 20 styks på ovnens dybe bageplade.
Dæk dem til med et rent klæde og lad dem hæve et lunt sted i ca 1 - 1 1/2 time.
Normalt pensler man ikke hvedeknopper, men her gør jeg altså en undtagelse. Jeg synes de får sådan et kedeligt udtryk uden æggestrygelsen, så hos mig får de et støg sammenpisket æg inden de sættes ind i ovnen - det vælger du selv om du vil gøre det ene eller det andet.
Varm ovnen op til 225 ℃ alm ovn. Bag hvederne i ca. 15 minutter til de er gennembagte og har fået en flot gylden overflade. Lad dem køle af på en bagerist.
Til servering: Skær hvedeknopperne over, rist dem fx på en brødrister eller i ovnen og server med koldt smør.