3-4fedhvidløg (juster selv mængden efter hvor meget hvidløgssmag du ønsker)
salt (tilsmagning)
friskkværnet peber(tilsmagning)
olivenolie
Tilberedning
Riv agurken groft på et rivejern. Kom de revne agurker i et dørslag og drys lidt fint salt henover dem og lad dem trække et par minutter. Vrid så megen væde ud som det er muligt. Det forhindrer, at tzatzikien bliver vandet.
2 agurker
Pil hvidløgsfeddene og knus dem fint eller brug en hvidløgspresser.
3-4 fed hvidløg
I en skål røres den drænede agurk, knust hvidløg og græske yoghurt sammen.
500 g græsk yoghurt
Smag til med salt og friskkværnet peber.
salt, friskkværnet peber
Dæk skålen til og lad gerne tzatzikien trække i køleskabet i 30 minutter før servering, så smagene kan udvikle sig.
Rør tzatzikien igennem inden servering og dryp evt. med lidt olivenolie på toppen.