500gramtortellini med fyld f.eks. ricotta og spinat
2spskolivenolie til at stege i
1stkløg - fintsnittet
2fedhvidløg - fintsnittet
2spsksoltørrede tomater - fintsnittede
100gramcherrytomater skåret i halve(Du kan også bruge andre tomater, skåret i mindre stykker.)
2tsktørret oregano
½tskchiliflager
Lidtsalt og friskkværnet peber
4dlFløde (Du kan bruge piskefløde, madlavningsfløde eller et plantebaseret produkt alt efter smag og behag.)
LidtParmesan - fintrevet
1håndfuldfriske basilikumsblade - groftsnittede(Alternativ: Friske spinatblade - groftsnittede, men de friske basilikumsblade gir en virkelig dejlig smag til retten.)
Tilberedning
Kog tortellini efter anvisning på pakningen.Husk at gemme lidt af kogevandet til at justere saucen med.
Varm olivenolien op i en dyb pande og sauter først løg til de er klare og tilføj herefter hvidløg og lad dem sautere med et minuts tid.
Tilsæt nu de fintsnittede soltørrede tomater og lad dem stege med et minut inden du tilsætter de halverede cherrytomater. Sæt låg på eller dæk panden til og lad det simre 5 minutter til tomaterne er bløde, så de nemt kan moses med en ske.
Tilføj de tørrede krydderier og vend dem godt ind i tomaterne.
Tilføj fløden og riv lidt parmesan henover saucen.
Vend herefter de groftsnittede friske basilikumsblade i saucen og vend herefter de færdigkogte og drænede tortellini i saucen.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Server med lidt ekstra parmesan og friskkværnet peber henover.