Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Tomatsuppe
Antal
4
personer
Samlet tid:
30
minutter
min
Ingredients
2
stk
gule løg - fintsnittede
2
fed
hvidløg - fintsnittede
1
stk
porre - snittet i ringe (ca 150 gram)
2
dåser
flåede hakkede tomater
1
spsk
tomatpure
5
dl
vand
1
stk
grøntsagsbouillonterning
1.5
tsk
sød paprika
1
tsk
tørret oregano
2
tsk
rørsukker
(Alternativt: Hvidt sukker)
Lidt
salt og friskkværnet peber
3
dl
madlavningsfløde
(Alternativt: Piskefløde eller et plantebaseret produkt)
Lidt
olivenolie
Derudover:
100
gram
Pasta: Nudler eller suppehorn
Lidt
bredbladet persille som drys
1
stk
flutes eller andet madbrød
Tilberedning
Varm olivenolie op i en stor gryde og steg løg, porrer og hvidløg til løgene er klare. De skal ikke tage farve.
Tilsæt tomatpure og krydderierne og lad det stege med et par minutter.
Tilsæt nu de hakkede flåede tomater, bouillonterning og vand.
Bring suppen i kog og lad den simre ved svag varme i 15 minutter imens du evt koger nudler/suppehorn og varmer flutes.
Tilføj fløden og smag tomatsuppen til med salt og friskkværnet peber.
Blend suppen i en blender eller med en stavblender til den opnår den helt rigtige konsistens. Jeg foretrækker den helt cremet og blank.
Server tomatsuppen rygende varm med de kogte nudler/suppehorn og varmt brød.